Interjeras, kuris įkvepia skaityti

Universali asimetriška skaitymo platforma, imituojanti Monterėjaus Meksikoje kalnuotą topografiją, – tarsi dinamiška žaidimų ir mokymosi erdvė, skatinanti vaizduotę ir leidžianti patogiai atsiverti skaitymo malonumui.

Monterėjus, trečias pagal dydį Meksikos miestas, labiausiai garsėja savo puikiaisiais kalnais ir stipria pramone. Pačioje miesto širdyje įsikūręs Fundidoros parkas – unikalus pramoninės architektūros pavyzdys (anksčiau čia stovėjo didžiulė plieno liejykla, įkurta 1900 m.). Parke sau vietą rado galingi sodai, muziejai, konferencijų centrai, auditorijos, pramogų parkai ir kultūros centrai, tokie kaip „Conarte“ (Nuevo Leono kultūros ir menų taryba). 

Structum nuotr.
Structum nuotr.
Structum nuotr.
Structum nuotr.

„Conarte“ kreipėsi į bendrovę „Anagram“ su idėja sukurti erdvę, kuri įkvėptų vaikus skaityti ir mokytis. Vaikų biblioteką ir kultūros centrą numatyta įrengti sandėlį primenančiame pastate – neliečiamame valstybinio paveldo objekte. Kuriant dizaino projektą, buvo būtina atsižvelgti į pastato neliečiamumą ir netgi jį sustiprinti. To rezultatas – universali asimetriška skaitymo platforma, imituojanti Monterėjaus kalnuotą topografiją. 

Lentynos naudojamos ne tik knygoms laikyti, bet ir yra dinamiška žaidimų bei mokymosi erdvė, kurioje leidžiama pasireikšti vaizduotei ir pajuntamas skaitymo malonumas. Instaliacijos spalvinga ir geometrinė estetika tiesiogiai kontrastuoja su senovinio pramoninio pastato interjeru – šiuo kontrastu smagiai ir originaliai išryškinamas tiek vienas, tiek kitas.

Vieta
Fundidoros parkas,
Monterėjus, Meksika
STATYBOS METAI
2013 m.
PLOTAS
1 025 kv.m

Structum nuotr.

Structum nuotr.

Structum nuotr.

Structum nuotr.

Structum nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis