Architektai pataria: ką reikėtų žinoti apie vizualizacijas

Kas yra vizualizacija?

Projekto vizualizacija – tai kompiuterio pagalba sukurtas realistinis, tūrinis projekto vaizdas. Atliekant namo architektūrinį ar interjero projektą, iš brėžinių sunku įsivaizduoti kaip tai atrodys realybėje. Dažnai klientas ar pats projektuotojas, nematydamas vizualaus vaizdo, nėra įsitikinęs projekto užbaigtumu. Vizualizacijos atkleidžia projekto estetinį vaizdą, sukuria realų erdvės pojūtį, leidžia pamatyti trūkumus, ar koreguotinas projekto detales.

Projektavimo specialybės istorija rodo, kad nuo jos atsiradimo laikų, projektas neišsitekdavo su techniniais brėžiniais, buvo reikalingi ir naudojami perspektyviniai brėžiniai, braižyti ranka. Technologijų dėka, šis procesas yra daug greitesnis ir lengviau atliekamas. Vizualizacijos yra realistiškesnės ir tikslesnės.

m3 architektų nuotr.

Eivina Lazickaitė, studijinis darbas (m3 interjerai)

Realistinis Jūsų namų vaizdas

Dabar kiekvienas projektuotojas pateikia bent po vieną vizualizaciją projektui. Jos pateikimo būdų yra ne vienas. Pati paprasčiausia, dažniausiai naudojama praktikoje – foto-vizualizacija, realistinis projekto vaizdas, pateikiamas nuotraukos principu. Didesniems projektams, arba pagal užsakovo pageidavimus, yra kuriami video filmukai – trumpas filmukas, kurio metu yra „vaikštoma“ aplink projektuotą namą ar jame, projektas matomas iš visų pusių.

Vienbutis gyvenamasis namas Kauno r. sav. from m3 architektai on Vimeo.

Vitalij Avreicevič, Namo Kauno raj. vaizdai (m3 architektai)
360° ekskursijos

Trečiasis būdas, labiausiai tinkamas interjero projektams – 360° vizualizacijos. Tai virtualus Jūsų būsto vaizdas iš patalpos centro. Kompiuteryje atsidarius šią vizualizaciją, Jūs pats turite galimybę apžiūrėti kiekvieną kambario kampą. Pelės pagalba sukinėtis aplinkui – į kairę, į dešinę, atgal ir t.t. Apžiūrėjimo laikas nėra ribojimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis