7 netikėti būdai, kaip buityje panaudoti plastikinę plėvelę

Turite atliekamos plastikinės plėvelės? Pateikiame 7 būdus, kaip ją galima panaudoti buityje.

1. Apvyniokite dažymo volelį, kad neišdžiūtų
Jau naktis, esate pavargę, o kambario dažymą tik įpusėjote? Kad dažų voleliai iki ryto nesukietėtų, apvyniokite juos, kad ir aplipusius dažais, plastikine plėvele. Ryte ją tiesiog nuvyniokite ir išmeskite.

2. Nudažykite sienas frotažo technika
Frotažas (pranc. frottage, 'trynimas') – įvairių daiktų faktūros atspaudo gavimo technika, būdinga siurrealizmo dailės technikai. Tokiu būdu sukuriamas sendinta, prabangi ir dinaminė tekstūra. Ją galima lengvai imituoti pasitelkus plastikinę plėvelę. Suglamžykite gabalą plastikinės plėvelės ir ja paplekšnokite šviežiai išdažytą sieną.

3. Užsandarinkite langus
Jūsų langai nesandarūs ir pro juos kiaurai košia vėjas? Galite visus langus uždengti plastikine plėvele, tačiau, be abejo, taip užsandarinus, langai neatrodys labai gražiai. Bent jau galite suspausta plastikine plėvele užkamšyti plyšius. Kambaryje iškart taps šilčiau, nes į vidų nebepateks šaltas oras.

4. Supakuokite stalo įrankius
Jei kraustotės arba tiesiog norite atokiau padėti mažai naudojamus stalo įrankius, kiekvieną jų komplektą sandariai apvyniokite plastikine plėvele. Tokiu būdu pervežant įrankiai neiškris ir nepasimes, o kai atvažiuosite, juos bus lengviau išpakuoti.

5. Pašalinkite lipnią dėmę nuo etiketės
Norite pašalinti etiketę, lipduką, bet nenorite, kad liktų lipni dėmė? Kad nereikėtų kelias valandas jos trinti, pamėginkite ją pašalinti plastikine plėvele. Ant etiketės uždėkite drėgną popierinį rankšluostį ir apvyniokite plėvele. Etiketė suminkštės ir ją lengvai pašalinsite.

6. Apsaugokite šaldytuvo lentynėles
Šaldytuvo lentynėles rekomenduojame apvynioti plastikine plėvele (geriau vyniojama). Tokiu būdu šaldytuvą išvalysite dvigubai greičiau – tiesiog nulupkite nešvarią plėvelę ir užklijuokite kitą.

7. Apsaugokite rankinę nuo skysčių
Jei nenorite, kad rankinėje ar lagamine išsipiltų vanduo ar kitas skystis, jums taip pat padės plastikinė plėvelė: atsukite dangtelį, uždėkite plastikinės plėvelės atraižą ir užsukite.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis