Interjero sprendimas, ypač tinkantis loftams

Pramoninio stiliaus loftai, skandinaviškas minimalizmas ar griežtas modernus interjeras – tai vieni madingiausių interjero stilių šiandien. Tokiuose interjeruose dominuojantys pilkšvi bei neutralūs atspalviai neretai reikalauja detalių, padėsiančių prijaukinti erdvę.

Pasak interjero dizainerės Virginijos Sabaliauskienės, derinant interjero medžiagas, geram skoniui išlaikyti svarbus teisingas jų santykis. „Rekomenduojama derinti ne daugiau nei 3-4 skirtingas medžiagas. Puiku, jei pavyksta suderinti tos pačios medžiagos atspalvius, pavyzdžiui, prie pasirinkto medžio lukšto baldų atspalvio priderinti tokios pačios spalvos bei faktūros medines žaliuzes“, – patarimais dalinasi dizainerė.

Kokius langų uždangalus pasirinkti, dažnai padiktuoja pats interjero stilius bei šeimininko skonis: užuolaidos bei draperijos suteikia minkštumo ir puošnumo, tuo tarpu medinės žaliuzės sukuria šiltą ir natūralų jaukumą, išsaugant erdvės ir lakoniškumo įspūdį. Kitaip nei užuolaidos, medis nereikalauja daug priežiūros, nebijo drėgmės ir saugo patalpas nuo prikaitimo.

„Šaltame interjere atsvaros tašku dažnai tampa medinės žaliuzės. Medis sušildo patalpą ir sukuria harmoningą pusiausvyrą, tad norintiems būstui suteikti jaukumo rekomenduojama įvesti keletą medžio akcentų“, – sako „Domus Lumina“ rinkodaros vadybininkė Jurgita Kievišaitė.

Sušildo šaltą betoną ar metalą

Buvusių fabrikų ar sandėlių karkasuose įrengti būstai, dar vadinami loftais, pasižymi erdvumu ir šviesumu. Įprastai tokiose erdvėse statybinės medžiagos: plytos, vamzdžiai, betonas, paliekamos kaip svarūs pramoninio interjero akcentai. Visgi, tokį stilių pasirinkusiems šeimininkams bei architektams tenka nemažai paplušėti, kad sukurtų jaukią gyvenamąją patalpą. „Kur vyrauja natūralios medžiagos, kaip betonas, metalas ar net akmuo, savo vietą lengvai atranda ir medis, todėl universalumu pasižyminčios medinės žaliuzės lengvai įkomponuojamos lofto interjere“, – sako architektas Aidas Kalinauskas.

Horizontalios medinės juostelės kuria ne tik jaukią, bet ir žaismingą atmosferą, reguliuojant apšvietimo kampą. Derinant medines žaliuzes prie skirtingų dizaino sprendimų, labiausiai pasitarnauja medžio pritaikymo lankstumas: medis tinka tiek prie tamsaus kolorito, tiek prie stiklo, metalo ar net plastiko.

Horizontalios juostelės kuria griežtą ritmą

Moderniame interjere svarbiausia yra ritmas. Jį kuria baldų išdėstymas, medžiagų faktūros, linijų ir plokštumų kompozicijos. Ritmą galima sukurti panaudojant geometrinius raštus, rėmelių ar paveikslų kompozicijas ant sienų ar langų dekoro elementus. Modernius minimalistinius interjerus projektuojantis A. Kalinauskas teigia, jog tokiuose interjeruose įsilieja ramių tonų bei raštų roletai ar žaliuzės, o kartais langas tiesiog paliekamas „nuogas“.

„Žvelgiant į pastarųjų metų tendencijas, būstų šeimininkai vis dažniau ieško išskirtinumo, naujų formų. Neutralių spalvų bei faktūrų užuolaidos neretai derinamos arba pakeičiamos plisuotomis žaliuzėmis, persidengiančių juostų diena–naktis roletais, bet net ir moderniame interjere klasika išlieka medinės žaliuzės. Horizontalios juostos formuoja griežtą, bet tuo pačiu paprastą ir solidų dizainą“, – sako J. Kievišaitė.

Šiuolaikiniame interjere karaliauja plienas, chromas, stiklas, todėl su šiomis medžiagomis derinamas medis prideda jaukumo. Moderniame interjere ypač vertinami egzotinių medžių raštai, o natūrali mediena sudaro puikų kontrastą su ryškiais akcentais, kaip baldai, kilimai ar kiti aksesuarai.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis