Kaip įrengti miegamąjį, kad jame liepsnotų meilė ir tvyrotų ramybė

Per metus mes miegame 4 mėnesius. Vien šis faktas miegamajam suteikia ypač svarbią reikšmę. Fengšui meistrų nuomone, miegamasis – vienas svarbiausių būsto kambarių. Miegamojo energetinė harmonija daug svarbesnė nei virtuvės ar darbo kabineto, kur praleidžiama mažiau laiko.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Pagrindinė miegamojo funkcija – poilsis ir miegas. Miegamajame mes norime būti saugūs nuo nepageidautinų staigmenų.

Miegamajame visuomet turime jaustis laisvai, būti atsipalaidavę, lyg visas pasaulis būtų likęs už miegamojo sienų. Todėl miegamajame visada turi būti ramus energetinis balansas, kurį reikia suaktyvinti tik, kai norite aktyvesnio intymiojo gyvenimo.

Miegamasis daro įtaką visiems būsto gyventojams. Nuo jo priklauso mūsų sveikata ir savijauta, šeimos santykiai. Svarbu tinkamai įvertinti ir tai, kad miegodamas žmogus tampa visišku bejėgiu, nesugebančiu pasipriešinti netikėtiems įsibrovėliams į būstą ir visada kenksmingiems žemės elektromagnetiniams, technogeniniams ir jonizaciniams energetiniams laukams. Todėl būtina kruopščiai įvertinti visus energetinių laukų poveikius miegamajame, blokuoti ar taisyti jų neigiamą įtaką ir sukurti kiek įmanoma geriausią energetinę harmoniją ir balansą.

Pagrindinis rodiklis – kaip miegate lovoje ir, kurioje jos vietoje nemėgstate miegoti. Ypač jautrūs žmonės intuityviai vengia miegoti geopatogeninėse zonose, neigiamuose žemės elektromagnetinių spinduliavimų srautuose.

Ypač jautrūs yra maži vaikai. Per daugiametę mano praktiką dažnai pasitaikydavo atvejų, kai vaikai, miegodami geopatogeninėse spinduliavimo zonose, susiriesdavo į kamuolėlį, lovelių kampuose, stengdamiesi išvengti kenksmingo energetinio poveikio. Tėvams būtina atkreipti į tai dėmesį ir jeigu taip miega jūsų vaikučiai, kuo greičiausiai pakeiskite lovelės vietą. Būtina atkreipti dėmesį ir į tai, ar vaikai miega neramiai, blaškosi, verkia, šlapinasi. Tai dažniausiai geopatogeninių zonų poveikio padarinys, nors, suprantama, tai gali būti ir sveikatos sutrikimo požymiai.

Geopatogenines zonas būste gan gerai nustato naminiai gyvūnai: katės ir šunys. Katės ypač mėgsta geopatogenines zonas, o šunys jose negali būti. Todėl, jei namuose esanti katė nuolat miega vienoje vietoje, jums ten patartina nebūti.

Bakterijos, įvairūs parazitai ir virusai puikiai jaučiasi ir dauginasi patogeninėse zonose. Skruzdės, bitės ir širšės mėgsta kurti savo lizdus pačiose blogiausiose energetinėse vietose. Vištos, antys ir daugelis paukščių nekenčia patogeninių zonų, būdami jose suserga ir dvesia. Todėl kaimuose ant stogų įsirengę lizdus gandrai nuo seno yra laikomi tų namų laimės simboliu.

Jei neturite galimybės, kad jūsų miegamojo energetinius srautus patikrintų specialistas, siūlau senovinį vokiečių Bavarijos krašto metodą.

Paimkite saujelę skruzdžių ir paleiskite jas tikrinamoje patalpos zonoje. Jei skruzdės neišsibėgios, ta vieta – patogeninė, pavojinga jums, priešingu atveju – viskas gerai.

Jei nustatyta, kad miegamasis yra geopatogeninėje zonoje, patartina keisti jo vietą, o jei nėra galimybės – gerinti patalpų energetiką. Geopatogeninių srautų poveikį sumažins po lova paklota plastmasinė plėvelė, kurią reikia keisti kas 1-2 savaites, arba kamštinės medžiagos kilimėlis, kuris bus naudingas daug ilgiau.

Nepatartina miegoti po nuožulniomis ir A formos lubomis bei pastogėse su stoglangiais, kurių sukuriami energetiniai laukai kelia grėsmę žmonių savijautai ir sveikatai. Virš lovos negali kabėti šviestuvas, virš galvūgalio neturi būti bra. Į miegamąjį turi būti tik vienos durys.

Miegamasis negali būti virš tuščių erdvių patalpų: sandėlio ar garažo, nes tai energetiškai neigiamai veikia žmogų ir jo sveikatą.

Pagrindinis miegamasis būste idealiu atveju turi būti namo centre, kuriame koncentruojasi į namą patenkanti gyvybinė energija. Jei nėra galimybės miegamojo įrengti namo centre, patartina jį įrengti vienoje iš palankiausių krypčių pagal fengšui lenteles būsto šeimininkui.

Būsto pagrindinio miegamojo siena negali būti bendra su vonia. Pagal fengšui teoriją vonia prie miegamojo vadinama smūgiu į imperatoriaus karūną ir yra viena iš blogiausių padėčių.

Miegamasis negali būti didesnis už svetainę.

Pasistenkite, kad jūsų miegamasis būtų geriausios – taisyklingos formos (kvadrato ar stačiakampio).

Labai svarbus miegamojo elementas – taisyklinga durų padėtis. Pagrindiniai neleistini jų įrengimo atvejai yra šie:

1) Miegamojo durys negali būti vienoje tiesėje su tualeto ar vonios durimis. Tai labai bloga energetinė padėtis, ypač jei lova stovi tarp minėtų durų;

2) Miegamojo durys negali būti prieš laiptinę ar arti jos;

3) Prieš miegamojo duris negali būti koridoriaus ar kitų durų;

4) Miegamojo durys negali būti prieš dviejų sienų kampus.

Jei tokios padėtys yra jūsų būste, būtina jas energetiškai taisyti.

Amerikoje ir kai kuriose Vakarų šalyse paplitusi nuomonė, kad kiekvienas šeimos narys turi turėti atskirą miegamąjį. Lietuvos sąlygomis sau tai leisti gali nedaugelis, tačiau miegamuosiuose atskirai stovinčios lovos pasitaiko gan dažnai. Taip statyti lovų nepataria psichologai ir fengšui meistrai. Tiesa, pagal fengšui sutuoktiniai gali gyventi atskiruose kambariuose, jei šeima gana didelė ir darni, vaikai suaugę. Jauniems sutuoktiniams atskiri miegamieji neleistini. Miegodami atskirai jie niekada nebus laimingi, o santykiai – darnūs.

Atskirai stovinčios, kad ir mažu atstumu, lovos skaldo šeimos darną. Sutuoktiniams patartina gulėti ant vientiso čiužinio.

Miegamasis turi būti labai gerai vėdinamas. Jame turi vyrauti minkštas, švelnus, prislopintas apšvietimas. Spalvos miegamajame – tamsesnės, tačiau ne juoda, tamsiai ruda ar tamsiai mėlyna.

Miegamajame reikia vengti vandens ir ugnies stichijų elementų dominavimo. Energetinę harmoniją patartina sukurti orientuojantis į medžio ir žemės stichijų elementus. Todėl miegamuosiuose neleistini akvariumai, kambariniai fontanėliai ar vandens kaskados.

Miegamajame neturi būti gėlių ir kitų augalų, ypač augimo fazės, nes jie simbolizuoja stiprią aktyvizuojamą gyvybinę energiją, kuri neleis ramiai ilsėtis.

Pagal fengšui teoriją, augalai moters miegamajame atneša nesėkmę meilėje, o gėlės sutuoktinių miegamajame sukelia ginčus ir nepasitikėjimą. Todėl miegamajame nepatartina kabinti net paveikslų su gėlėmis.

Kitas labai svarbus rodiklis – elektromagnetinių laukų, kuriuos sukūrė pats žmogus, poveikis miegamajame.

Šį poveikį sudaro elektros telefonų linijos, išorinės elektros linijos – ypač aukštos įtampos, – einančios per jūsų miegamąjį. Būsto sienos, medžiai, aukštos tvoros tik iš dalies sumažina problemą – įžemina elektrinius laukus, tačiau neapgina nuo magnetinių laukų, kurie lengvai pereina net ir masyvias konstrukcijas.

Miegamajame neturėtų būti televizoriaus, kompiuterio, mobiliojo telefono, džiovintuvo. Minėti prietaisai – žalingos žmonių sveikatai elektromagnetinės spinduliuotės šaltiniai.

Daugelis buitinių elektrinių prietaisų generuoja galingus pavojingus sveikatai elektromagnetinius laukus net tada, kai jie išjungti: elektronų srautai juose vis tiek juda. Todėl išjunkite nenaudojamus elektrinius prietaisus iš elektros lizdo.

Bet kokie elektriniai kondicionavimo, šildymo ar šaldymo prietaisai sukuria galingus elektromagnetinius laukus. Todėl nemiegokite netoli oro kondicionierių ar šaldytuvų, nors jie būtų už sienos! Nesinaudokite elektrinėmis antklodėmis, nesugalvokite miegamajame įrengti elektra ar vandeniu šildomų grindų.

Dažnai norint pagerinti miegamojo energetiką įrengiami neigiamų formų generatoriai, kurių aplinkoje žmogus turėtų jaustis geriau. Tačiau, kad taip būtų, jie turi būti patikimi ir geri, tinkamai izoliuoti.

Labai svarbi fengšui taisyklė, kurios nesilaikoma Lietuvoje, yra ta, kad vaikai negali miegoti vienoje patalpoje su suaugusiais šeimos nariais.

Vaikų ir suaugusiųjų gyvybinė energija yra skirtingos prigimties. Suaugusieji gali daryti negatyvų poveikį vaikams.

Baigiant pabrėžiame, kad stengtumės geriausiai parinkti miegamųjų vietas, subalansuoti jų energetiką, nes pagal fengšui miegamasis – būsto širdis.

www.radiostezija.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis