260 kv.m. namas šeimai Vilniuje

Interjero dizainerei Indrei Sunklodienei teko užduotis sukurti 260 kv.m. namo interjerą jaunai šeimai. Kuriant šių namų interjerą, teko skirti laiko apmąstymui, kaip ergonomiškai išdėstyti erdves, parinkti praktiškus sprendimus ir apgalvoti saugų vaikų judėjimą būste.

L.Garbačiausko nuotr.

Dizainerė teigia, kad pagrindiniai skirtumai tarp viengungio ir šeimos būsto yra tai, kad viengungiui svarbiausia tenkinti vieno arba 2 žmonių poreikius, nėra aktualūs daiktų susidėjimo, didelės virtuvės ar susėdimo klausimai. Be to, jei kuriamas interjeras vyrui, tuomet vyrauja šaltesnės spalvos, daugiau kontrastų, griežtesnės formos.

Dėl to, kuriant interjerą šeimai, reikia atrasti kompromisą tarp daugelio nuomonių ir įtikti visiems šeimos nariams, nepamirštant laviravimo tarp patogumo ir estetikos.

Ne vienam kyla klausimas, kokios pagrindinės klaidos kuriant interjerą šeimai? Tačiau dizainerė neturi šabloninio recepto: „Visos šeimos turi skirtingus poreikius. Esu projektavusi loftą, kur 3 vaikai gyveno erdvėje su tėvais be durų ir jų gyvenimo būdui tai buvo priimtinas sprendimas, kitiems tai būtų didelė problema – vaikai ir tėvai norėtų privatumo. Žinoma, visuomet išlieka saugumo ir ergonomiškumo poreikis.“

Šio namo stilistika – skandinaviškai jauki, apdailai panaudota daug medžio, kuris kontrasto principu derintas su šaltomis medžiagomis (akmuo, metalas) ir spalvomis (pilka, juoda). Visas pirmas aukštas, užsakovų pageidavimu, išklotas akmens masės plytelėmis, taigi aplinkai sušildyti tiek grindjuostės, tiek durys, baldai, lubų ir židinio motyvas pagaminti iš ąžuolo. Kontrastui – juodi elementai, akcentams – garstyčių spalva.

Pagrindinis 1 aukšto akcentas – židinys bei lubos, kurios yra dengtos akustinėmis masyvo tašelių lentutėmis. Be to, į lubas įsiterpia niša malkoms ir TV baldas bei lubų šviestuvai. 2 aukšte – tėvų bei vaikų miegamieji ir vonios kambariai. Miegamasis atkartoja 1 aukšto spalvų gamą, čia vyrauja ąžuolo, balta ir pilka akcentai. 

Vaiko miegamajame – burbulų motyvas vyrauja lubose, sieninėje spintoje ir kitose detalėse, čia dėliota žalių – samanų – garstyčių spalvų gama. Tėvų vonioje – neutralūs, šilti kakaviniai tonai, berniuko – geometriniais raštais margintas, žydrai juodas vonios kambarys. Namo laiptinės pakopos dengtos jaukia pilka kilime danga, sienos – žaismingais grafiškais tapetais.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis