Pasidaryk pats: lentyna – knygų bokštas

Masyvios knygų spintos pamažėl tampa atgyvena, nes užgrobia pernelyg daug erdvės. Jas keičia šiuolaikiško dizaino minimalistinės lentynos – paprastos ir neužimančios daug vietos. O tai, kas paprasta, dažnai nesunkiai padaroma savo rankomis.

Lentyna, kurios nesimato

Knygoms sudėti galima naudoti lentynų tvirtinimo laikiklius, skirtus parduotuvių įrangai. Jie patogūs tuo, kad aukštis reguliuojamas pagal poreikį. Ir tvirti – o tai svarbu, nes knygos (ypač šiuolaikinės) pasižymi ne vien intelektiniu svoriu... O toliau viskas labai paprasta. Knygas svarbu sudėti taip, kad jų dydis, spalvinė gama atrodytų darniai, stilingai, bet ne monotoniškai. O ir knygų bokštui parinkta vieta ne paskutinėje vietoje. Jis gali įrėminti skaitymo ar poilsio zoną ir atlikti daugybę kitų funkcijų interjere.

Žurnalas "Mano namai"

Gera mintis!

Knygos forma lemia tai, kad galima išsiversti be papildomos plokštumos lentynai suformuoti. Pakaks pasirinkti tinkamus (ir patikimus) laikiklius ir pritvirtinti juos reikiamu atstumu. Ant jų uždėta knyga pati tampa idealiai derančios stilistikos lentyna, kurią pagal nuotaiką galima keisti nors ir kasdien.

Žurnalas "Mano namai"

Improvizuokite

Lentynas galima daryti iš naujų ir brangių medžiagų, o galima panaudoti ir tai, kas yra po ranka. Tinka senos dėžės, lentos. Šias galima apklijuoti tapetų likučiais ar nudažyti, o gal tik pašlifuoti išryškinant seno medžio faktūrą. Lentynoms tvirtinti tinka ne vien laikikliai, bet ir virvės ar odiniai diržai. Jei interjero stilius „neprieštarauja“, pačių padarytos lentynos gali būti skirtingų dydžių. Tik, kad išlaikytų knygų svorį, jų ilgis neturėtų viršyti 80, o plotis 25 cm.

Idėjos autorės Simona Kučytė-Svilainienė, Kristina Pečiukonienė, Danguolė Kiškienė.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis