Lietuviški baldai: vietinei ar užsienio rinkai?

Už dviejų dienų prasidės jau daugiau nei dvidešimt metų kasmet vykstanti tarptautinė paroda „Baldai“, kurioje baldų ir interjero detalių gamintojai bei pardavėjai, dizaineriai turės galimybę pristatyti savo naujausius produktus Lietuvos rinkai. Tai viena didžiausių parodų Lietuvoje, kuri į vieną vietą sukviečia daugiau nei šimtą dalyvių iš įvairių šalių.

Šiemet paroda sulaukė 130 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos. Kaip ir kasmet, čia prisistatys lietuviškos produkcijos gamintojai, kurie dirba vietinei rinkai ir stengiasi prisitaikyti prie jos poreikių. Nors dauguma didžiųjų Lietuvos gamintojų nebesidomi vietine rinka ir dirba eksportui, smulkieji ir vidutiniai gamintojai turi ką pasiūlyti ir mūsų vartotojams. Parodoje lankytojų lauks naujausios jų baldų kolekcijos, specialūs ir tik parodos metu taikomi jų pasiūlymai. Iš viso parodoje dalyvaus 42 Lietuvos gamintojai.

Lietuvos gamintojai taikosi į užsienio rinką

Parodoje pristatomas asociacijos „Lietuvos mediena“ vykdomas projektas „Įmonių dalyvavimas tarptautinėje parodoje Baldai 2015“, kuris dalinai finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis. Projekte dalyvauja 14 Lietuvos baldų gamintojų, kurie parodos metu demonstruos naujausias savo sukurtų ir pagamintų baldų kolekcijas, skirtas ne tik vietinei, bet ir užsienio rinkai.

„Daugelis įmonių konstatuoja, kad kasmet didėjant konkurencijai, dalyvavimas parodoje baldų gamintojams yra tiesiog gyvybiškai būtinas. Tik dalyvaudamos parodoje įmonės gali parodyti, kad jos yra, eina į priekį ir, atsižvelgdamos į rinkos poreikius bei mados tendencijas, pasitelkusios naujausias technologijas ir darbuotojų meistriškumą, kuria naujus gaminius“, - teigia asociacijos „Lietuvos mediena“ projektų vadovė Edita Bagušinskienė. Pašnekovė tikina, kad Lietuvos baldų gamintojų dalyvavimas šioje parodoje be galo reikšmingas įmonių eksporto atžvilgiu, kadangi į šią parodą atvyksta didelis skaičius suinteresuotų užsakovų iš užsienio šalių.

A.Pogrebnojaus dizaino sofa

Lietuvos baldų gamintojas „Gintaro baldai“ kartu su garsiu Lietuvos dizaineriu Aleksandru Pogrebnojumi parodoje pristatys išskirtinio dizaino sofą „ROMEO & JULIET“, pavadintą jaunų įsimylėjėlių pavyzdžiu ir prototipu tapusių V. Šekspyro veikėjų vardais. Sofos gobeleną puošia garsiosios Veronos sienos, esančios šalia žymiojo Džiuljetos balkono, piešinys, transformuotas dizainerio. Parodos metu Veronos laikų siena atgims – ant jos įsimylėjėliai galės palikti meilės prisipažinimus ir dalyvauti konkurse „ROMEO & JULIET“ sofai laimėti. Kovo 26 d. nuo 10:30 val. prie šios įmonės stendo parodoje su lankytojais bendraus ir sofos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

Stebins didžiausia minkštų baldų ekspozicija

Didžiausios šių metų parodos ekspozicijos organizatorius, lietuviškų baldų gamintojas „Magrės baldai“ kasmet parodoje pristato tik savo gamybos ir tik naujausias minkštų baldų kolekcijas. Šiemet ši baldų kompanija parodoje demonstruos dvi naujas kolekcijas – „Grand“ ir „King“.

„Grand“ – išskirtinai komfortabili baldų kolekcija su integruotais funkciniais privalumais ir išmaniosiomis technologijomis. „Klientas gali užsisakyti ir papildomą baldo dalį „Barą“, kuri sukonstruotas taip, kad ją galima būtų  lengvai įkomponuoti į sofos vidurį. „Bare” yra įtaisyti 3 daugiafunkciai privalumai – tai audio panelė su garso kolonėlėmis, pakeliama individualiai reguliuojama lentyna ir dėžė įvairiems daiktams susidėti“, – apie naujos kolekcijos baldą pasakoja šios įmonės atstovas Evaldas Kondrotas.

Kaip teigia E. Kondrotas, ekspozicijoje bus pristatytas ir naujos kartos automatiniu būdu valdomas baldas „King“. Tai funkcionalus, modernus, šiuolaikiškas baldas ir iš pirmo žvilgsnio net sunku nuspėti, jog jo viduje galėtų būti integruotas specialus mechanizmas, kuris lengvai transformuotųsi į dvigulę miegamąją lovą.

Parodoje – pilnai įrengtas butas

Pirmą kartą parodoje dalyvaujantis „Berry“ baldų mažmeninis tinklas įrengs apie 100 kv. m dydžio ekspoziciją, kurioje įrengs visą butą su svetainės, valgomojo, vaikų ir miegamojo kambarių naujausiomis interjero tendencijomis.

Kaip teigia šios įmonės rinkodaros ir pardavimų vadovė Giedrė Jasienė, šiais metais į interjerus grįžtantis natūralumas siejamas su medžiu ir jo deriniais. Medis puikiai įsilieja į bet kokio stiliaus interjerą ir sukuria jaukią bei harmoningą namų atmosferą. Prie gamtos bei ją sudarančių elementų dar labiau priartina dangaus mėlynumo ir pievos žalumo atspalviai. Mėgstantys praktiškumą ir lengvą baldų priežiūrą, visuomet gali pasirinkti odinius baldus. „Pilnai įrengtoje buto ekspozicijoje lankytojai išvys ilgaamžius, aukštos ir nepriekaištingos kokybės, saugius, lengvai prižiūrimus, elegancija ir išskirtinumu pasižyminčius baldus. Tikime, kad kiekvienas lankytojas užsukęs į mūsų ekspoziciją atras sau tinkantį ir patinkantį baldą“, – tvirtina G. Jasienė.

Tarptautinė paroda „Baldai 2015“ vyks kovo 26 – 29 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Parodoje lankytojai galės pamatyti ne tik naujausias baldų gamintojų kolekcijas, įsigyti gaminių už specialius pasiūlymus, bet ir susipažinti su naujausiomis interjero, dizaino tendencijomis, sudalyvauti įvairiose dirbtuvėse.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis