Naujausios interjero tendencijos jūsų namams

Kaip keičiasi aprangos mados, taip kasmet ir namų interjere pastebimos naujos tendencijos. Šių metų „Baldai 2015“ parodoje būriavosi namų interjero žinovai ir tie, kurie savo namams papildyti ar atnaujinti ieškojo naujų idėjų.

Apie tai, kuo šiais metasi domisi lietuviai ir kokios tendencijos labiausiai pastebimos, pasakoja „Magrės baldų“ atstovas Evaldas Kondrotas. Šios įmonės stendas „Baldai 2015“ parodoje buvo pats didžiausias (prilygstantis Milano parodai) ir pristatė labai platų baldų asortimentą jaukiems šeimos namams.

Interjero mados vėjai: medžiagos, spalvos, tendencijos

Natūralumas ir paprastumas yra šių metų svarbiausios tendencijos. Prognozuojama, kad ateityje vis daugiau žmonių atsigręš į tai ir namų interjere ieškos nuosaikumo bei elegantiško minimalizmo

Šiais metais vyrauja natūralios medžiagos, audiniai, interjero detalės. Minimalus, skandinaviškas dizainas įgauna septyniasdešimtųjų–aštuoniasdešimtųjų stiliaus prieskonio. Pasižvalgius po parodą, galima teigti, kad bus populiarūs to laikmečio raštai, medžiagos, stiklo dirbiniai. 

Praeitais metais visų labai pamėgta tendencija derinti kelis metalus tiek patalpų dekoravime, tiek balduose šiemet pasikeis. Bus komponuojami tik 2–3 metalai. To užteks, kad namai įgautų prabangaus rafinuotumo ir šiuolaikiškumo. 

Spalvų gama 2015-aisiais labai gamtiška: įvairių atspalvių mėlyna, ruda, pasteliniai žemės atspalviai. Ne ką mažiau populiari bus alyvuogių žalia, kuri puikiai dera tiek su šviesiomis, tiek su tamsiomis spalvomis, pavyzdžiui, grafito pilka. Nereikėtų bijoti ir rožinės spalvos – svarbu parinkti tinkamą, švelnų atspalvį, ir rezultatas jus gali maloniai nustebinti. 

Taip pat bus labai populiaru derinti kontrastingus stilius, raštus, medžiagas ir spalvas, taip atrandant įdomių derinių. Baldai įgauna naują įvaizdį, nes naudojami vilnos, lino, skirtingų raštų (tiek modernių, tiek folklorinių) audiniai. Neapsiriks tie, kurie rinkdamiesi baldus atkreips dėmesį į paprastumą, natūralumą bei funkcionalumą (pavyzdžiui, ar lengvai baldai valomi; ar galima juos modifikuoti ir pritaikyti skirtingose erdvėse). 

Drąsesni lietuvių interjero pasirinkimai

Kaip teigia Evaldas Kondrotas, Lietuva pamažu vejasi pasaulines interjero dizaino tendencijas, vis labiau populiarėja skandinaviškas stilius. Žmonės nebe tokie konservatyvūs, kai reikia priimti sprendimus dėl būsimų namų, kuriuose, tikėtina, praleis didžiąją savo gyvenimo dalį. Tačiau vis dar truputį atsiliekame nuo pasaulinių interjero tendencijų, kas, ko gero, yra natūralus reiškinys.

Jei palygintume lietuvių interjerus prieš penkerius–septynerius metus ir dabar, pamatytume didžiulį skirtumą. Šiuo metu daug jaunų žmonių renkasi loftus, o ne įprastus butus, nebijo eksperimentuoti, kurti, neretai ir patys susikonstruoja įvairių baldų. Netikėtos detalės interjere, tokios kaip pufai-kelmai, taip pat labai populiarios. 

Šiuo metu labai madingas aplinkai nekenksmingas interjeras, t.y. toks, kur naudojama daug natūralių medžiagų, ekologiškai dekoruojamas pats namas. Į šiuolaikinius būstus su visa energija veržiasi natūralios medžiagos, dekoracijos, rankų darbo detalės. 

Daiktai, kuriuos esame įpratę matyti eksterjere, šiandien drąsiai įžengia į mūsų namus ir suteikia interjerui išskirtinumo. Taigi, pastarųjų metų pokyčiai Lietuvos interjero dizaino srityje yra teigiami ir atspindintys visuomenės savimonės pokyčius.

Nuo svetainės iki miegamojo

Namuose svarbiausia vientisumas ir jaukumas, kad kiekviena detalė mums suteiktų komfortą ir leistų patogiai jaustis. Ieškodami išskirtinių akcentų, turėtume nepamiršti, kad visų pirma turėtų dominuoti dermė. Svarbu išlaikyti tą patį stilių visame interjere. Kokios tendencijos šiais metais pastebimos konkrečių kambarių interjere: svetainės, virtuvės, miegamojo, vaiko kambario? Kokias spalvas, stilistiką, detales patariama rinktis 2015-aisiais? 

„Magrės baldų“ atstovas Evaldas Kondrotas pastebi, kad kurdami svetainę žmonės daug dėmesio skiria pagrindiniam šios erdvės objektui – sofai. Šiomis dienomis vis labiau populiarėja minkšti kampai arba sofos su prailginta dalimi – šezlongu. Taip pat lietuviai vis labiau domisi baldais su integruotais funkciniais privalumais ir išmaniosiomis technologijomis. Įsivaizduokite, kaip vieno mygtuko paspaudimu, neįdėję jokių fizinių pastangų, galite lengvai išskleisti sofą ir ją transformuoti į miegamojo lovą. Žmonės nori naujovių ir, pavyzdžiui, vis dažniau paprastus svetainės staliukus keičia į masyvius pufus su stalviršiu, atsisako nereikalingų baldų (lentynų, komodų).

Jau keletą metų pastebima tendencija, kad virtuvės erdvė sujungiama su svetaine arba valgomuoju. Virtuvės balduose nevengiama spalvų, medžiagų įvairovės, sienų apdailai naudojamos tiek įvairios plytelės, kurių pasirinkimo šiandien itin platus, tiek kitokios medžiagos: blizgios plokštės, medis ar net veidrodis. 

Kuriant miegamojo erdvę, patariama kuo daugiau erdvės ir dėmesio skirti lovai, apšvietimui, detalėms. Visa kita – telieka už miegamojo durų. Erdvė, kurioje ilsimės ir miegame turi būti šilta, jauki, teikianti ramybę. Žmonės ima vertinti erdvę, kokybę, stilių.

Užsakymo nr.: PT_67506324

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis