Neišmeskite stiklainių! Jų panaudojimo idėjos

Stiklainius – ir didelius, ir mažus, verta išsaugoti ne tik vasaros konservavimo darbams, bet ir kitoms buitinėms situacijoms. Štai keletas idėjų.

Virtuvėje

Žinoma, virtuvė yra pirmoji vieta, apie kurią pagalvojame, pamatę stiklainį. Švariai išplautuose stiklainiuose be etikečių galima saugoti produktus, pavyzdžiui, dribsnius, miltus, cukrų ar džiovintas žoleles. Jie gali būti skirtingos formos ir dydžio – mažesniuose galima laikyti tuos produktus, kurių paprastai turime nedidelį kiekį – cinamoną, vanilinį cukrų, riešutus, razinas arba sausainių dekoracijas.

Stiklainiuose galima ne tik laikyti produktus, bet ir serviruoti patiekalus, pavyzdžiui, saldumynus, salotas ar sluoksniuotus desertus. Be to, į stiklainį patogu susidėti pietus į darbą, nes jame maistas taip nesukrenta ir nesusikrato kaip plastmasiniuose induose.

Virtuvėje dažnai prireikia dekoratyvaus indo gardėsiams, tokiais atvejais taip pat gali išgelbėti stiklainis. Sausainiai, saldainiai ar riešutų ir džiovintų vaisių mišiniai labai gražiai atrodo stiklainyje ypač todėl, kad yra gerai matomi, tik atsargiai – jie gali būti suvalgyti greičiau, nei paprastai.

Jei stiklainių dangteliai seni ir skirtingi, pakeiskite juos vienodais ir gražesniais – parduotuvėse galima rasti įvairių spalvų ir raštų dangtelių visų dydžių stiklainiams.

Gėlėms

Per šventes ir jubiliejus, kai į namus pasikviečiame svečių ir jie atneša daug gėlių, neretai susizgrimbame, kad neturime tiek vazų, kad visas jas galėtume gražiai pamerkti. Tokiais atvejais galima naudoti stiklainius, kuriuose gražiai atrodys bet kokios gėlės. Kad stiklainis būtų patrauklesnis, papuoškite jį juostele, nėriniais ar medžiagos skiaute. Mažesnes puokštes merkite į nedidelius stiklainius, o dideles ir puošnias puokštes arba dideles gėles – į didesnius stiklainius. Kadangi stiklainių yra visokių dydžių, tikrai galima rasti tinkamiausią kiekvienai gėlių kompozicijai.

Žvakėms

Norint vakare jaukiai užsidegti žvakę, po ja norisi padėti kokį padėkliuką, žvakidę ar žvakę įdėti į kokį indą, kad ant baldų neprivarvėtų vaško. Kad nereikėtų leisti pinigų žvakidėms, galima panaudoti paprasčiausius stiklainius. Žvakę įdėjus į stiklainį ir ją uždegus, bus ne tik apsaugoti baldai, bet ir žvakės skleidžiama šviesa pasiskirstys tolygiai. Kaip ir gaminant vazas, taip ir žvakidėms stiklainius galima papuošti juostelėmis, audinio skiautėmis ar apklijuoti dekoratyviniais papuošimais, blizgučiais. Į stiklainį galima įpilti vandens, įdėti šakelių ir plaukiojančių žvakučių.

Žvakė stiklainyje taip pat labai tinka lauke ar balkone – vėjas neužpūs liepsnos. Galima stiklainį apklijuoti rūkomuoju popieriumi ar kokia peršviečiama medžiaga, kad žvakės skleidžiama šviesa būtų jaukesnė.

Pieštukinė

Jei rašymo priemones laikote stalčiuje ir skubiai prireikus kokio rašiklio, negalite greitai jo rasti, jums pasitarnaus stiklainis. Nebūtina pirkti plastmasinių pieštukinių – paprasčiausias stiklainis atrodys patraukliai, jame galėsite laikyti būtiniausias rašymo priemones. Pasirinkite tinkamiausio dydžio stiklainį, dekoruokite jį savo nuožiūra ir papuoškite darbo stalą savos gamybos dirbiniu. Stiklainiuose galima laikyti ir teptukus, pieštukus, kreideles, nesibaiminant, kad indas gali išsitepti.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis