Geriausių architektų darbų retrospektyva: pasaulinėje parodoje varžėsi klaipėdiečių architektai

Klaipėdiečiai architektai Vaida ir Ramūnas Atai, savo darbus pristatę tarptautiniam „Baltijos mūro ir stogo apdovanojimo konkursui 2011“, sulaukė pripažinimo.

Net du projektai buvo atrinkti į kitą etapą ir varžėsi pasauliniame konkurse „Brick Awards 2012“, vienas iš jų pelnė nominacijos laimėtojo titulą.

Sėkmę klaipėdiečių kūrėjų komandai atnešė Stančių kaime, Klaipėdos rajone įgyvendintas „National Golf Resort“ golfo klubo projektas (arch. R. Atas, V. Atienė, T. Sviderskas). Jis pripažintas laimėtoju „Čerpėmis dengto stogo“ nominacijoje. Kitas kūrėjų darbas – Verslo centro „Vitė“ (N. Uosto g. Nr. 9, 11, arch. R. Atas, V. Atienė, V. Eimutis) – atrinktas kaip papildomas projektas dalyvauti pasauliniame konkurse Vienoje, kur konkuruos net 36 valstybių atstovai. Nominacijų laimėtojai ir papildomai atrinkti projektai taip pat pretenduoja patekti į konkurso organizatorių leidžiamą prestižinį pasaulio architektūros albumą.

„Vitė“

Golfo klubas

Konkurso organizatorė  keraminių plytų, čerpių bei trinkelių gamintoja kompanija „Wienerberger AS“, pakvietusi Baltijos šalių architektus į profesines varžytuves, siekė surasti bei išskirti objektus, kuriuose geriausiai panaudotos jos gaminamos medžiagos. Regioniniame konkurso etape, šiemet vykusiame Estijoje, sulaukta net 23 architektų darbų. Jie konkuravo 4-iose kategorijose. Vertinimo komisija, sudaryta iš Baltijos šalių architektūros autoritetų, įsteigė ir specialų prizą. Jį, beje, taip pat laimėjo Lietuvos atstovai.

Geros žinios iš Estijos nudžiugino konkurse dalyvavusius Klaipėdos atstovus. Anot architektės Vaidos Atienės, tarptautinės vertinimo komisijos pripažinimas padrąsina kurti, nebijoti savo idėjų, o jei reikia, ir pakovoti už jas.

„Dėl verslo centro „Vitė“ projekto būta įvairių nuomonių. Vieniems nepatiko spalva, kitiems  dar kas nors, džiaugiuosi, kad išsaugojom savo idėją ir viziją. Įvertinimas konkurse tik patvirtino, jog buvome teisūs“,  teigė V. Atienė. Architektė dideliu laimėjimu pavadino galimybę savo komandos darbus eksponuoti pasaulinėje parodoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis