Tikrai gardu – avienos šašlykas

Vis mažiau laiko norisi pra­leisti namuose ir kuo dau­giau gam­toje. O kaip būnant gam­toje nepa­si­ke­pus ant laužo mėsos keps­nio arba šaš­lykų. Šaš­ly­kai kilę iš Arti­mųjų Rytų. Ten pri­klau­so­mai nuo vie­ti­nių papro­čių ir reli­gi­jos popu­lia­rūs yra avie­nos, kiau­lie­nos arba jau­tie­nos šaš­ly­kai. Lie­tu­voje avie­nos šaš­ly­kas nėra toks popu­lia­rus kaip kiau­lie­nos, bet šiuo metu darosi vis popu­lia­res­nis. Tad jei kur gau­site geros avie­nos, nepa­tin­gė­kite pasi­da­ryti šaš­lykų – nesigailėsite.

Reikės:
~1kg avie­nos kum­pio arba menties;
4–5 svo­gūnų;
3–5 pet­ra­žo­lių šakelės;
1 mėtų šakelė;
2 v.š. bal­za­miko acto;
2 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
Drus­kos, grūstų pipirų, mai­rūnų, čiobrelių.

Supjaus­ty­kite mėsą gaba­liu­kais, tin­ka­mais verti ant iešmo (būti­nai išpjaus­ty­kite visas saus­gy­sles ir plė­ves). Sudė­kite į dubenį mėsą, suber­kite prie­sko­nius, supil­kite aliejų ir actą, išmaišykite.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Ten pat sudė­kite žie­dais arba pus­žie­džiais supjaus­ty­tus svo­gū­nus, ranka suplė­šy­tus pet­ra­žo­lių ir mėtų lapus. Viską gerai išmai­šy­kite ran­ko­mis, spaus­dami ir min­ky­dami, taip lyg min­ky­tu­mėte tešlą. Nepa­gai­lė­kite jėgos! Lai­ky­kite šal­dy­tuve bent per naktį, o galite ir dar ilgiau. Kep­kite ant žarijų.

kasuvalgyti.lt

Prie avie­nos šaš­lyko pui­kiai tiks lava­šas ir alus.

kasuvalgyti.lt

Ska­naus!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis