8 salotų receptai

Pirma gamtoje pasirodžiusi gležna žaluma kelia ne tik nuotaiką, bet ir apetitą. Ir būtent – žalios spalvos vaisiams bei daržovėms. Be to, po žiemos organizmas trokšta vitaminų ir kitų reikalingų medžiagų, o jų ir turi šie skanūs žaliaspalviai.

Vištienos, žirnių ir makaronų salotos

(4 porcijos)

Reikės: 6 svogūnų laiškų, 1 laurų lapo, kelių šviežių čiobrelių šakelių, kelių juodųjų pipirų grūdelių, žiupsnelio druskos, apie 300 g vištienos krūtinėlės filė, 150 g šviežių ankštinių žirnių su ankštimis, 250 g makaronų su kiaušiniais, 1 šaukšto sezamų aliejaus, 3 šaukštų sojų padažo, 1 šaukšto cukraus pudros, 3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių, 2 saujų žirnių daigelių, 1 šaukšto susmulkintų ir paskrudintų anakardžių riešutų arba sezamų sėklų.

Susmulkinkite 2 svogūnų laiškus, sudėkite į negilų puodą kartu su laurų lapu, čiobreliais, pipirais, žiupsneliu druskos, užpilkite 600 ml šalto vandens. Užvirkite, tada sudėkite vištieną ir uždengę virkite apie valandą. Vištieną išimkite iš puodo ir, šiek tiek atvėsinę, suplėšykite skuteliais.
Žirnelius sumeskite į verdantį vandenį ir palaikykite 2 minutes, ištraukite, nuvarvinkite, nuskalaukite šaltu vandeniu ir panardinkite į labai šaltą vandenį.

Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Sumaišykite sezamų aliejų, sojų padažą, cukrų ir žaliųjų citrinų sultis. Makaronus sumaišykite su puse kiekio padažo ir padalykite į 4 lėkštes, vienodai paskirstykite į lėkštes vištienos gabaliukus, žirnių ankštis, šiek tiek pasmulkintus laiškinius svogūnus ir žirnių daigelius. Apšlakstykite likusiu padažu, apibarstykite paskrudintais riešutais ar sezamų sėklomis.

Gražgarsčių, aviečių ir mocarelos „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai