Interjero paroda Milane: kokios naujienos gali būti aktualios lietuviams

Garsiausi pasaulio baldų ir aksesuarų gamintojai 2015 m. Milano parodoje „iSaloni“ pristatė naujausias kolekcijas, o jų apžiūrėti, įvertinti ir išrinkti favoritų vyko ir daugybė lietuvių. Tad kokios naujovės gali būti aktualios ir mums?

Išradingi dizainerių sprendimai

„Sancal“ stende pristatyti gaminiai – minkštieji baldai, valgomojo baldų kolekcija, kavos staliukai – stebina dizainerių išradingumu ir netradiciniais sprendimais.

Prancūzų dizainerių duetas Perrine & Gilles išsprendė sudėtingą minkštųjų baldų galvosūkį, kaip nesunkiai pervilkti ir atnaujinti baldų apmušalus, ir sukūrė originalias sofas bei krėslus „Barnaby“. Šios kolekcijos baldai yra moderniais užvalkalais, kuriuos galima lengvai nuimti ir pakeisti naujais, t. y. žaisti spalvomis ir taip sukurti vis kitokią svetainę.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Taip pat savita pasirodė ir valgomojo baldų kolekcija „Nudo“, kurios pavadinimas kilo nuo medžių kamienuose esančių drevių. Kolekcijos baldų kojelių struktūra atkartoja medžio kamieno sausgysles, lyg jos būtų tikros šakos, o asimetriškos baldų linijos sukuria natūralų gamtos pojūtį ir pabrėžia, kad kiekviena augalo dalis yra unikali.

Gamintojo nuotr.

„Nudo“ sudaro valgomojo stalas, baro kėdės, nedidelės kėdutės ir įvairūs kavos staliukai. Iš skirtingų aukščių ir spalvų baldų nesunkiai sukursite sau patinkantį derinį.

Gamintojo nuotr.

Italų gamintojas pristatė „Magis“ norvegų studijos „Anderssen & Voll“ sukurtas baro kėdes „Tibu“. Jos atrodo tarsi atkeliavusios iš mokslinės fantastikos filmų. Dizainerius įkvėpė 1977 m. Stefano Giovannoni sukurta baro kėdė „Bamboostool“, kuri tuo metu laikyta itin futuristiška ir naudota tokiuose filmuose kaip „Pasiklydę kosmose“ (angl. „Lost in Space“) ir televizijos seriale „Žvaigždžių kelias“ (angl. „Star Trek“).

Kėdės „Tibu“ aukštis reguliuojamas paspaudus sėdynės apačioje integruotą mygtuką, tad kėdės siluetas išlieka grakštus ir vientisas. Didžiausias iššūkis dizaineriams buvo išlaikyti vienodą gaminio spalvą, nors naudojamos skirtingos medžiagos ir tekstūros. Sėdynė aptraukta vilna ir jos spalva idealiai atitinka kėdės metalinių elementų spalvą.

Gamintojo nuotr.

Elegantiškieji svetainės baldai „Moradillo“

Milane įvertintas buvo ir gamintojas „Moradillo“. Šis minkštųjų baldų kūrėjas gyvuoja nuo 1927-ųjų ir iki šiol sėkmingai derina naujausias technologijas su išskirtine kokybe ir dizainu.

Nedidelės metalinės kojos „Moradillo“ gamintojų sofai „Gami & Gifu“ suteikia elegancijos ir lengvumo. Baldas pagamintas iš dviejų dalių, kurios kaip sielos bičiuliai estetiškai ir praktiškai dera tarpusavyje. Labai minkšta viršutinė dalis reguliuojama elektriniu būdu, o apačioje įmontuotas rankinis mechanizmas padeda nustatyti norimą kojų padėties aukštį.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Vienas šiuolaikinių itin stilingo dizaino pavyzdžių, kurį pristato „Moradillo“, – sofa „Irohito“. Plati, bet tuo pačiu vizualiai lengva, su metalinėmis ar medinėmis kojelėmis, ši sofa ypač patogi sėdėti. Rankų darbo atlošai pagaminti taip, kad leistų sėdintiems jaustis išskirtinai komfortiškai ir kartu atrodytų elegantiškai bei prabangiai.

Gamintojo nuotr.

Milano interjero parodoje „iSaloni“ pristatytos žymiausių pasaulio gamintojų naujienos šiais metais stebino išradingais dizainerių sprendimais ir šiuolaikinių technologijų galimybėmis. Stilingais baldų modeliais, kurie tarsi meno kūriniai įsilieja į būsto interjerą ir originaliai papuošti ir savo namus.

„Domus Galerija“ nuotraukos

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis