Sudėtis:
3 riekės juodos duonos;
Pusė skardinės žirnelių;
100 g sūrio;
2 kiaušiniai;
2-3 šaukštai majonezo;
Aliejaus kepimui;
Skiltelė česnako.
Paruošimas:
Nupjaustyti nuo juodos duonos pluteles, riekes supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje. Apkepusius kubelius pabarstyti druska, ant jų užspausti skiltelę česnako ir išmaišyti.
Dubenėlyje šakute išplakti 2 kiaušinius ir keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepti omletą. Atvėsusį omletą supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir sudėti į salotinę.
Į salotinę suberti žirnelius, supjaustytą mažais kubeliais (geriausia - Brinzos) sūrį. Suberti ir duoną su česnakais, uždėti majonezo ir sumaišyti. Skanaus!