Svajonių namai: kaip sena sodyba pavirto į veidrodinį vasarnamį

Veidrodiniai namai – tai pora vasarnamių, esančių tarp nuostabių Pietų Tirolio dolomitų, viduryje gražaus obelų sodo, prie pat Bolcano miesto. Architekto Peterio Pichlerio sukurti namai suteikia nuostabią galimybę praleisti puikias atostogas apsuptam aukščiausius standartus atitinkančios šiuolaikinės architektūros ir išties stulbinančio gamtovaizdžio.

Rekonstruotos septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pastatytos kaimo sodybos savininkė paprašė sukurti prabangius gyvenamuosius namus, kuriuos ji galėtų nuomoti žmonėms atostogoms. Svečiai turi turėti savo nedidelius atskirus apartamentus, kad galėtų visiškai mėgautis gyvenimu gamtos apsuptyje. Architektai turėjo gerai viską apgalvoti, kad ir šeimininkė, ir svečiai galėtų gyventi kuo privačiau.

Structum nuotr.

Naujieji pastatai atsukti į rytų pusę, čia – privatus sodas ir atskiras įėjimas bei atskiros svečių automobilių vietos. Kiekvienuose apartamentuose yra virtuvė, gyvenamasis kambarys, vonia ir miegamasis su dideliais stoglangiais, kuriuos atidarius patalpos vėdinamos ir užliejamos natūralia šviesa. Nedideliame rūsyje yra vietos daiktams laikyti.

Structum nuotr.

Šio projekto rezultatas – vienas pastatas, padalytas į du atskirus gyvenamuosius blokus, kurie yra šiek tiek skirtingame aukštyje ir skirtingo ilgio, taip sukuriama švelni pastato struktūra ir viena nuo kitos atskiriamos abi pastato dalys.

Structum nuotr.
Structum nuotr.

Kadangi abi pastato dalys yra ant pagrindo ir lyg plūduriuodamos prasideda virš žemės, sukuriamas lengvumo įspūdis, o iš į erdvę išsišovusių terasų atsiskleidžia geresnis įspūdingos aplinkos vaizdas. Į rytus atsukta pagrindinė pastato pusė – didelis stiklo fasadas – banguojančia linija susilieja su juodo aliuminio karkasu. Veidrodinis stiklas vakarinėje fasado pusėje ribojasi su pagrindiniu sodu ir atspindi supančią panoramą, taip padarydamas pastatus beveik nematomus. Veidrodinis stiklas padengtas UV danga, saugančia, kad neatsitrenktų paukščiai.

Structum nuotr.
Structum nuotr.

Žvelgiant iš tam tikrų savininkės sodo vietų, senoji kaimo sodyba atsispindi šiuolaikinės architektūros name ir nekonkuruodama tarytum susilieja su ja.

Structum nuotr.
Structum nuotr.

Peter Pichler, architektas
PROJEKTAS: veidrodiniai namai, Bolcanas, Italija
ARCHITEKTAI: „Peter Pichler Architecture“
BŪKLĖ: pastatyta
TIPAS: gyvenamieji namai
KLIENTĖ: Angela Sabine Staffler

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis