Sriuba atgaivai: ukrainietiški barščiai

Tokius barščius karts nuo karto verdame kiekvienas. Dėl to rekomenduojame gaminant improvizuoti ir pridėti bent žiupsnelį kažko savo.

Sudėtis:
1-2 bulvės;
3 virti burokėliai;
1 paprika;
¼ kopūsto;
1 svogūnas;
1 morka;
1 didelis pomidoras;
Mėsos sultinys;
Druska, pipirai, 3 lauro lapai;
Česnakas (pagal skonį).

Paruošimas:
Pasiruošti mėsos sultinį. Kaip jau esu minėjusi, aš sultinį ruošiu iš naminės mėsos – vištienos arba jautienos. Gabalėlį mėsos užpilu vandeniu, įberiu, druskos, pipirų, įdedu lauro lapelius ir verdu, kol sultinys tampa sodrus. Žinoma, beverdant reikia nugriebti vis susidarančias putas.

Į sultinį sudėti kubeliais supjaustytą bulvę ir virti, kol kubeliai taps beveik minkšti. Tuo tarpu keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas tampa skaidrios spalvos, į keptuvę suberti stambiai tarkuotą morką ir mažais kubeliais supjaustytą papriką.

Kai bulvės sultinyje beveik išverda, sudėti apkepintas daržoves ir supjaustytą kopūstą. Keletą minučių pavirti, kol kopūstas tampa nebetraškus. Galiausiai į puodą sudėti tarkuotus burokėlius ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą pomidorą. Sriubą paragauti, pagardinti mėgstamais prieskoniais, jei trūksta, druska. Viską pavirti dar keletą minučių ir kviesti namiškius prie stalo.

Į lėkštę, kurioje bus patiekiama sriuba, įberti 1/3 (arba daugiau – kas kaip mėgsta) smulkiai sukapotos česnako skiltelės ir tik tada pilti karštą sriubą. Patiekti su grietine ir pjaustytais žalumynais. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis