70 kv.m. butas Palangoje: lietuvės dizainerės patirties iš Dubajaus įamžinimas

Interjero dizainerė Rūta Ramoškaitė savo profesinį kelią pradėjo Vilniaus Dailės akademijoje, tačiau susiklosčius asmeninėms aplinkybėms, išvyko gyventi į Jungtinius Arabų Emyratus, kur ir baigė interjero dizaino specialybę.

Būtent Dubajus tapo jos karjeros tramplynu. Jau pirmasis užsakymas atskleidė jos kūrybinį potencialą – Rūtai teko įrengti 24 keturis skirtingus apartamentus viename viešbutyje, o vėliau sekė vis įdomesni projektai.

Tačiau karts nuo karto norisi sugrįžti ir į Lietuvą. Tad su vyru italu Palangoje nusprendė įsirengti atostogų apartamentus, kurie kvepėtų natūralumu, tikrumu ir grynumu.

G. Zagatti nuotr.

Vien ko vertas vaizdas į jūrą. Iš aštunto aukšto atsiveria nuostabi panorama, tačiau ji lygiavertiškai kuria dialogą su įrengtu interjeru. 70 kv.m. buto interjeras yra įkvėptas gamtos, tad jis natūralus, nekonkuruoja su aplinka ir yra kupinas ekologiškų medžiagų.

G. Zagatti nuotr.

Pirmenybė suteikta ekologiškoms medžiagoms ir lietuvių gamintojams: dūmintos, balintos ir alyvuotos ąžuolo masyvo lentos, kurių natūralus kvapas pripildo visus namus, natūralaus nedažyto lino užuolaidos, ekologiški sienų dažai, granito stalviršiai ir pagrindinis namų akcentas ąžuolo kelmai, kurie tarnauja kaip amžini, nesulaužomi, nesudėvimi stalai, ant kurių galima ir šokti.

G. Zagatti nuotr.

Pasirinkti šiuos miško karalius dizainerę paskatino daugelis aspektų: kiekvienas ju yra neatkartojamos formos, natūralūs, niekada neišeina iš mados, o subraižyti atrodo tik brandesni.

G. Zagatti nuotr.

Šiame interjere vyrauja minimalizmas, nes norėjosi, kad interjeras nebūtų perpildytas nereikalingomis detalėmis. Pušyną ir jūros horizontą atspindintys veidrodžiai yra pagrindiniai buto apšvietimo dizaineriai, kurie kas vakarą nušviečia erdves skirtingomis saulėlydžio spalvų gamomis. Tiesa, pagrindinis namų veikėjas yra 4 kv.m. nišoje pertapytas M. K. Čiurlionio paveikslas.

G. Zagatti nuotr.

Dizainerė pataria, kad tikrai verta investuoti laiko ir prisidėti prie unikalių baldų kūrimo. Tuomet visuomet žinosite, kad namus puošia originalus kūrinys, kuris visuomet kels malonias emocijas.

G. Zagatti nuotr.

Tai viena iš priežasčių, kodėl Rūta ir jos vyras dabar nebeplanuoja vykti į Viduržemio jūros kruizus, o su nekantrumu lekia prie Baltijos jūros.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis