4 nepabodusios ir rudeniškai sočios avinžirnių salotos

Kai smelkia dargana ir norisi šilumos, maistas, tiksliau – kalorijos, dar tiksliau – iš jų gaunama energija tokia reikalinga, kad vien daržovėmis sotus nebūsi... Pagardinkite salotas avinžirniais – šis produktas dar nepabodęs, sveikas ir maistingas.

Salotos su baklažanais


Reikės: 2 baklažanų, ryšelio kalendrų ir petražolių, 2 skiltelių česnakų, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukšto baltojo vyno acto, 200 g virtų avinžirnių, pagal skonį druskos, maltos rūkytos saldžiosios paprikos.

Baklažanus supjaustykite stambiais kubeliais, iškepkite grilio keptuvėje (galima ir įprastoje), pasūdykite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Sukapokite česnakus, kalendras ir petražoles, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir actu. Padažu apliekite baklažanus ir avinžirnius, įberkite šiek tiek druskos ir prieskonių ir palikite porai valandų, kad susimaišytų skoniai.


Salotos su brokoliais


Reikės: 400 g brokolių, 2 stiklinių vyšninių pomidorų,1 šaukšto neaštrių garstyčių, 2 šaukštų raudonojo vyno acto, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, ½ mėlynojo svogūno, 400 g virtų avinžirnių, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, grūstų kalendrų ir kumynų.


Brokolį suskirstykite žiedynais ir penkias minutes apvirkite vandenyje arba garuose. Pomidorus supjaustykite per pusę. Pagaminkite padažą: dubenėlyje sumaišykite garstyčias, actą, aliejų, smulkiai sukapotą svogūną, suberkite prieskonius ir druską. Sumaišykite brokolius, avinžirnius ir pomidorus, apliekite padažu.


Salotos su feta


Reikės: 200 g konservuotų saulėje džiovintų pomidorų, 200 g virtų avinžirnių, 2 saujų gražgarsčių, 100 g fetos, pagal skonį maltų penkių rūšių pipirų.


Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėlias, sumaišykite su gražgarstėmis ir avinžirniais. Fetą supjaustykite kubeliais, suberkite į salotas, pagardinkite prieskoniais ir apliekite šaukštu aliejaus iš konservuotų pomidorų indelio.


Salotos su vištiena


Reikės: 1 saldžiosios paprikos, 1 stiklinės virtų avinžirnių, ½ keptos vištienos krūtinėlės, 1 avokado, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, kario, maltos saldžiosios paprikos.


Visą papriką kepkite 15 minučių iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol patamsės. Dar karštą įdėkite į polietileno maišelį, palikite ten keliolikai minučių – tada odelė lengvai nusilups. Visas salotų sudėtines dalis supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su avinžirniais. Apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir prieskoniais.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis