Netikėtos širmų panaudojimo idėjos

Nustebsite pamatę, kokia naudinga ir funkcionali gali būti pati paprasčiausia širma. Siūlome keletą idėjų, kaip nesunkiai ją pritaikyti įvairiose namų erdvėse. O daugiau skirtingo dizaino širmų pasiūlymų ir šio lankstaus bei funkcionalaus daikto istoriją rasite lapkričio mėnesio žurnale „Mano namai“.

Kišenės laikraščiams

Jei yra kišenių, visada atsiras, ką į jas įdėti. Poilsio kampelyje stovinčią širmą galite patobulinti, prie jos pritvirtinę dideles kišenes laikraščiams ir žurnalams, kad jie visada būtų po ranka. Tai visai paprasta – tereikia tvirto iš norimos spalvos audinio pasiūti kelias dideles kišenes. Jas pritvirtinti prie širmos galima keliais būdais: prie kišenių kampų prisiuvus juosteles joms pririšti ar dar paprasčiau – naudojant kabliukus ir dokumentų spaustukus. Taip pritvirtintas kišenes nesunku nuimti ir išskalbti ar užsinorėjus pakabinti į kitą vietą.

Žurnalas "Mano namai"

Nuotraukų ekspozicija

Kam reikalingos nuotraukos, kurios dulka albumuose, sudėtuose į stalčius. Geriau papuoškite jomis svetainę. Čia jums vėl pasitarnaus širma. Išsirinkite vienos tematikos nuotraukas ir sudėkite į atitinkamo dydžio įmautes. Dokumentų spaustukais norima tvarka jas prispauskite prie medinių širmos skersinių – ir ekspozicija baigta. Kai nusibos vienos nuotraukos, pakeiskite jas kitomis – ir interjeras vėl šiek tiek pasikeis. O įmautės padės apsaugoti nuotraukų paviršių, kad nesusibraižytų ir neišsiteptų.

Žurnalas "Mano namai"

Pagalbinės priemonės – metaliniai kabliukai ir dokumentų spaustukai – padės lengvai ir greitai papuošti ar patobulinti širmą. Tokių kabliukų įsigysite apdailos medžiagų parduotuvėse, o spaustukų rasite kiekvienoje raštinės reikmenimis prekiaujančioje parduotuvėje. Jei tinka prie interjero kolorito, juos galite rinktis ir spalvotus.

Pinti krepšeliai

Vonios kambaryje širma gali atlikti ir savo tiesioginę funkciją, pavyzdžiui, nuo likusios erdvės atskirti unitazą, o kartu tapti ir vieta, kur galima susidėti rankšluosčius, kremus ir kitokius buteliukus bei tūbeles, kurių šiame kambaryje niekada netrūksta. Tam labai tiks nedideli pinti krepšeliai, kurie bus ne tik patogūs, bet ir paįvairins vonios kambario interjerą

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Širmą su krepšeliais padaryti pačiam visai paprasta – įsigykite pintų krepšelių. Per krepšelių pinučių skylutes, ties viduriu, sukiškite vielą galais į išorę ir, pridėję prie širmos pagaliuko, vielą susukite už jo. Rinkitės lengvai lankstomą vielą, kad būtų lengviau pritvirtinti krepšelius.

Prieškambario kabykla

Prieškambaryje širma galite uždengti drabužių kabyklą su sukabintais paltais ir striukėmis, o pačią širmą išnaudoti įvairiausioms skarelėms, pirštinėms ir šalikams sudėti – juk neretai kaip tik šie daiktai sunkiai randa savo vietą. Sukabinti ant širmos, jie visada bus po ranka ir nebereikės ieškoti kitos pirštinės, kuri vis kažkur dingsta. Be to, turėdami prieš akis visus šalius ir skareles, lengviau išsirinksite, kuris tą dieną jums labiausiai tinka.

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis