Kaip nuo stiklainio ar kito indo ar daikto nuvalyti etiketę ir jos paliktus klijus?

Stiklainių panaudojimo galimybės išties didžiulės. Juose galima įdėti valgomas dovanėles ir dovanoti artimiesiems, galima paversti mažų daiktelių laikymo indais ir kt.

Gyvenantiems ekologiškai, kai stengiamasi kuo mažiau išmesti ir kuo mažiau vartoti, ir, jei tik įmanoma, rasti pritaikymą namuose jau turimiems daiktams, ko gero pažįstama situacija, kai norint stiklainį panaudoti kaip indą biriems produktams laikyti arba butelį kaip vazą gėlėms, visą vaizdą gadina likusi etiketė. Kartais vien vandens ir kempinės neužtenka – geriausiu atveju, ant indo lieka neestetiškai atrodančių dėmių nuo klijų.


Viena iš išeičių – tokius indus išplauti indaplovėje. Dažniausiai karštas vanduo ir garai etiketes puikiai pašalina, o kartais dar reikia šiurkščia kempine patrinti likučius.


Taip pat siūloma etiketes šalinti actu, kuriuo sumirkius indo paviršių arba audinio skiautę galima lengvai nuo įvairių paviršių pašalinti net ir labai tvirtai priklijuotas etiketes.


Taip pat etiketes pašalinti padeda valgomoji soda, kuria patrynus indo paviršių, etiketė lengvai nusiplauna.


Įdomus patarimas – etiketę galima valyti alyvuogių aliejumi arba kokiu nors eteriniu aliejumi. Alyvuogių aliejumi arba eteriniu aliejumi ištepus etiketę arba patrynus etiketę minėtomis medžiagomis sudrėkintu skudurėliu, galima veiksmingai pašalinti ne tik pačią etiketę, bet ir likusius klijus.


Dar vienas patarimas – spirito naudojimas. Kaip ir aliejus, alkoholio koncentratas ne tik padeda pašalinti lipduką, bet ir nuvalo klijus.


Taip pat patariama išmėginti nagų lako nuėmėją, kurio sudėtyje yra acetono – tai irgi yra nebloga priemonė, padedanti šioje situacijoje.


Tarp kitų šiam tikslui siūlomų priemonių – plaukų lakas, dantų pasta, sviestas, majonezas, medinių baldų poliravimo priemonės ir kitos priemonės, kuriomis, kaip teigiama, lengvai ir veiksmingai pašalinsite etiketę.


Beje, nepatariama etiketės gramdyti peiliu, nes jis gali subraižyti indą, ir šis taps estetiškai nebepatraukliu. Verčiau etiketę gramdykite plastikine kortele, nes ji ne tokia aštri ir kieta kaip peilis.


O jei nė vienos iš paminėtų priemonių neturite po ranka, galite stiklainį, butelį ar kitą indą pamerkti į dubenį su karštu vandeniu ir tada šiurkščia kempinėle nutrinti etiketę. Tačiau tokiu būdu ne visada pavyksta pašalinti likusius klijus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis