Paprastai ir greitai įgyvendinamos kalėdinio dekoro idėjos

Kalėdinei interjero puošybai tinka paprasčiausi daiktai: obuoliai, kankorėžiai, stiklo indai ir net kepimo popierius. Išradingai pateikti ir interpretuoti jie tampa šventiniais akcentais.

1. Gėlės vazonėlį įstatykite į didelę vazą, apdėliokite akmenukais, kad nebūtų matyti plastiko, o viršų dekoruokite samanomis ar pilkšvo atspalvio kerpėmis.

A. Narmonto nuotr.

2. Stalui papuošti kieme prisirinkite lapų ir uogyčių. Jei jų neturite, tiks ir dirbtiniai augalai – smagu, kad juos galima naudoti metai iš metų gal pinant vainiką, gal komponuojant puokštelę. Šį kartą juos galima pritaikyti taurių ir butelio puošybai priderinus sodraus atspalvio plaušus ir žaismingai jais apvyniojus indus.

A. Narmonto nuotr.

3. Vainikui puošti naudokite porolono kempinėles (tiktų ir sinteponas). Perriškite jas per vidurį, kad būtų kaspinėlio formos, priklijuokite prie pagrindo ir aptraukite pamušalui skirtu audiniu (čia dera bet kokia puošni aksominės faktūros medžiaga). Kankorėžiams naudokite karštų klijų pistoletą.

A. Narmonto nuotr.

4. Idėja aplieti obuolius šokoladu genialiai paprasta. Bet, tenka pripažinti, ne taip lengvai realizuojama, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su trupučiu sviesto ir grietinėlės, kad būtų skystesnis. Į obuolį įbedę virbalą (tiktų ir medinis iešmelis) nardinkite į šokoladą ir bandykite šį „prilipinti“. Bet kimba sunkiai, tenka ir šaukšteliu, ir ranka paspausti. Susmulkinti riešutai, atvirkščiai, prilimpa kuo lengviausiai.

A. Narmonto nuotr.

Labai lengvai ir greitai įgyvendinamų šventinio namų dekoravimo idėjų, kurioms nereikia nei didelių laiko sąnaudų, nei ypatingų išlaidų, ieškokite žurnalo „Mano namai“ gruodžio mėnesio numeryje.

Nuotraukos – Augio Narmonto. Dekoras – Rimos Milaševičienės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis