75 kv.m. palėpė Vilniuje: kaip originaliai įrengti nestandartišką erdvę

Naujos statybos name įrengto erdvaus buto dviejų aukštų palėpė rekonstruojant šiek tiek pakito tiek funkciniu, tiek stiliaus atžvilgiu: buvo atnaujinta laiptų konstrukcija, visiškai pakeista vonia, sukurta šiuolaikiška, ryškiais, moderniais akcentais dekoruota jauki gyvenamoji erdvė.

Naujai pastatytame daugiabutyje įrengtas erdvus butas išsidėstęs net per tris aukštus – įprastos architektūrinės formos pirmajame aukšte suformuotos svetainės ir virtuvės zonos, nedidelis higienos kambarys ir koridorius, o iš jo laiptai veda į nestandartinę palėpės erdvę, užimančią net du aukštus. Rekonstruojant butą būtent šios patalpos sulaukė daugiausia funkcinių ir stilistinių korekcijų. Pirmiausia buvo atnaujintas laiptų projektas – įrengta nauja, šiuolaikišką interjero koncepciją atitinkanti laiptų konstrukcija, vizualiai tarsi susiejanti visus būsto lygmenis į bendrą visumą. Į šią konstrukciją buvo įmontuotos ir laiptinės sienelės, tapusios monolitine laiptų dalimi ir atstojančios funkcionalią komodą su stiklinėmis vitrinomis mieliems daiktams eksponuoti.

A. Narmonto nuotr.
A. Narmonto nuotr.

Naują laiptų konstrukciją, siejančią visus buto lygmenis, gaminusios bendrovės „Mediniai namai“ komanda pasiūlė įdomų dekoro sprendimą – baltos lakoniško dizaino pakopos tarsi kilimu padengtos medžio faktūros elementais, pratęsiančiais medine apdaila apsiūtų tarsi ore kybančių pakopų eilę. Šiuos laiptus suprojektavo architektas Vaidas Tinteris.

A. Narmonto nuotr.

Antrojo aukšto laiptų aikštelėje suformuota kompaktiška, bet patogi darbo zona. Išskirtinis jos privalumas – nuo stoglangio ant darbo paviršiaus krintanti natūrali dienos šviesa.

A. Narmonto nuotr.

Įdomus sprendimas
Pačioje pastogėje įrengtas nedidelis svečių miegamasis su žemu vienpusiu stogo nuolydžiu. Kambario erdvę į dvi dalis skiria atvira knygų lentyna: už jos sukonstruota drabužių spinta lieka nematoma, tarsi atskira drabužinė, o kambarys atrodo šiltas ir jaukus. Tokį įspūdį sustiprina ir stilizuoti tapetai su knygų motyvais.

Antrajame buto aukšte su gana aukštu stogo nuolydžiu ir aukštai sumontuotais stoglangiais, dėl kurių erdvę gražiai apšviečia dienos šviesa, įrengta privačioji šeimininkų zona – čia numatytas erdvus miegamasis, perkeltas į kitą vietą vonios kambarys ir drabužinė.

Atnaujinant interjerą buvo siekiama atskleisti erdvės išskirtinumą, pabrėžti žaismingumą ir estetiką. Dėl šios priežasties jai dekoruoti parinktos išskirtinio dizaino medžiagos. Ryškiais, spalvingais retro stiliaus raštais marginti gamintojo „Sanderson“ tapetai „Dandelion Clock“ papuošė lygias miegamojo sienas, siekiant sukurti vientisumo įspūdį, buvo pritaikytas tokio pat rašto kilimas, pagalvėlės, kiti aksesuarai. Ryškių akcentų ir žaismingumo netrūksta ir atnaujintame erdviame vonios kambaryje – baltas sienas pagyvino originalios smulkaus rašto gamintojo „Linea“ plytelės, šioje erdvėje sukūrusios kontrastingą raudonos ir baltos spalvų derinį.

A. Narmonto nuotr.
A. Narmonto nuotr.

Atnaujinta šiuolaikiška, stoglangiais apšviesta palėpės erdvė dekoruota kokybiškomis, išraiškingomis apdailos medžiagomis ir aksesuarais, padedančiais kurti ypatingą – smagią ir nuotaikingą – namų atmosferą.

A. Narmonto nuotr.

Praktiškas sprendimas
Vonios kambaryje įrengtoje nišoje puikiai tilpo skalbyklė ir džiovyklė. Siekiant, kad šie buities atributai netrikdytų erdvės estetikos, jiems paslėpti pritaikytos ritininės užuolaidos.

A. Narmonto nuotr.

Stilingų formų šiuolaikiško dizaino vonia įkomponuota tiesiai po stoglangiu, tad mėgaujantis vandens procedūromis galima romantiškai stebėti dangų. O nedidelis langas prie vonios uždengtas praktiškomis žaliuzėmis, kad būtų galima pasislėpti nuo nereikalingų žvilgsnių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis