Lova, kurios istoriją įkvėpė meilė

Panirti į patalus, kuriuose miega Švedijos karališkoji šeima, aktoriai Angelina Jolie ar Arnoldas Schwarzeneggeris gali kiekvienas. Ir galbūt tuomet kils idėja, verta milijono? Arba išdrįsite padaryti tai, kas atrodo nepasiekiama, kaip švedų lovų įmonės „Hästens“ CEO Janas Ryde.

Nuo neapykantos iki meilės – vienas žingsnis

Janas Ryde – vienturtis, tad buvo iškilusi didžiulė grėsmė, kad šeimos verslas ties penktąja karta ir sustos. Švedas visuomet sukdavosi gamykloje, nes jo tėvai niekuomet neatostogavo. Tad natūralu, kad atėjus metui rinktis studijas, vienintelis dalykas ko norėjo vaikinas – tik kuo greičiau išvykti iš mažo Švedijos miestelio Šiopingo, kuriame įsikūrusi gamykla ir verda visos verslo idėjos.

Baigus studijas ir gavus rinkodaros dėstytojo darbą viename didesnių Švedijos universitetų, Janas atvyko trumpų atostogų pas tėvus ir, žinoma, užsuko į gamyklą. Jam tebuvo 25 metai ir netikėtai išvydo 19 metų merginą, kuri tuo metu kaip tik darbavosi. „Aš niekada nebuvau matęs gražesnės merginos. Ir pasakiau sau – turiu pradėti dirbti čia“, – pasakojo švedas.

I. Budzeikaitės nuotr.

Tiesa, meilės istorija rutuliojosi beveik metus. Tam, kad užkariautų Anos Lee širdį jis pradėjo bėgioti kiekvieną dieną ir mokytis šokti, dėl to, kad mergina buvo šios srities profesionalė. Po darbo jis mokydavosi šokti po 6 valandas kiekvieną dieną. Visgi pastangos nenuėjo veltui ir jiedu sukūrė gražią šeimą – ne tik susilaukė 4 vaikų, bet ir buvo sėkmingi verslo partneriai. Kaip tik dabar į šeimos verslą pamažu įsisuka du sūnūs, kurie vis baksnoja tėčiui dėl naujų verslo galimybių.

Geriausio miego receptas

Tiesa, šeimos išsaugoti Janui nepavyko. „Dirbau kiekvieną dieną nuo 6 valandų ryto, tad natūralu, jog mano žmona nebuvo patenkinta. Deja, bet skyrybos ir mamos liga sugriuvo vienu metu, tad tuomet supratau, kad gyvenimui reikia balanso. O į tai įeina ir bent 6-8 valandų miegas“, – savo patirtimi dalijosi verslininkas.

Janas penkerius metus intensyviai dirbo, kad sukurtų profesionalų komandą ir galėtų atsitraukti nuo nuolatinio darbo gamykloje ir daugiau dėmesio skirti savo asmeniniam gyvenimui. Šiuo metu jis turi sužadėtinę Londone, su kuria nuolat ginčijasi, koks turėtų būti miegamojo interjeras.

„Geriausias miego receptas priklauso ir nuo tinkamai sukurtos miegamojo atmosferos. Ji turi paveikti atpalaiduojamai. Pavyzdžiui, man labiausiai patinka švelnūs atspalviai, mėlyna spalva, kuri veikia raminančiai, o mano sužadėtinė teigia, kad miegamajame turi būti ryškių, aktyvinančių akcentų, gėlėtų pagalvėlių ir kvapnių žvakių. Bandome atrasti harmoningą sutarimą, kaip, matyt, ir dauguma kitų porų“, – juokauja švedas.

I. Budzeikaitės nuotr.

Kaip parduoti miegą

Kurti miegą nuo 1852 metų pavyksta ne kiekvienam. Tad švedų įmonė „Hästens“ nuolat tobulina savo receptą. Šios lovos prisitaiko palei žmogaus kūną ir nesukelia alergijų, dėl natūralios sudėties. Miegamojo lovose yra pasitelkiamos tik ekologiškos medžiagos: jokių plėvelių, putplasčio, plastiko ar kitų nenatūralių dalių.

I. Budzeikaitės nuotr.

Lovų rėmai gaminami iš švediškos pušies, o čiužinys iš lino, vilnos, medvilnės. Visos šios medžiagos yra sluoksniuojamos, tačiau pridėtinę vertę sukuria arklio ašutai. Prieš lovos gamybą ašutai yra plaunami, šukuojami, garinami – dėl to jame nebelieka jokių alergijos sukėlėjų. Gamintojai arklio ašuto plauką lygina su pralaidžiu vamzdeliu, kuris yra panašus į vėdinimo sistemą, dėl to tokioje lovoje miegantis žmogus visuomet gali justi tinkamiausią kūno temperatūrą. Tokios savybės ir kuria kitokią miego kokybę. Pasak „Hästens“ atstovų, juk net Viduramžių riteriai po šarvais vilkėdavo marškinius, kurie taip pat būdavo siuvami iš arklio ašutų – tad būtent tai padėdavo sėkmingai kautis – ir vėsuma, ir apsauga.

I. Budzeikaitės nuotr.

Miego SPA

Ir vis dėlto, kodėl žmogus turėtų susidomėti lova, kurios kaina prasideda nuo 4 tūkst. eurų? Anot „Hästens“ CEO Jano Ryde, tam sukurta miego SPA. Kai žmogus apsilanko parduotuvėje ir išsako poreikius, jam siūloma pagulėti keliose lovose ir pajusti, kokio kietumo, struktūros lova jam yra tinkamiausia. Tik tuomet yra pasakoma kaina ir ateina metas apsispręsti. Be to, kiekviena lova gaminama pagal individualų užsakymą – pavyzdžiui, klientai gali paprašyti, kad skirtingose pusėse būtų ir kitoks čiužinio kietumas.

I. Budzeikaitės nuotr.

„Mes juk kalbame ne apie vienkartinę prekę, o apie daiktą, kurį tikriausiai perkate visam gyvenimui – lovoms suteikiama 25 metų garantija ir visuomet, jei yra pastebimas nors menkiausias brokas, produktas yra gaminamas iš naujo. Visgi, vertėtų apie tai mąstyti ne kaip apie daiktą, o kaip investiciją į savo gyvenimą. Juk nuo miego kokybės priklauso fizinė ir psichologinė būsena, o tai paveikia mūsų sėkmę darbe, džiaugsmą gyvenimui ir, žinoma, gebėjimą mylėti. Tačiau visuomet reikia kelti klausimą – o kas svarbiausia man?“, – iš savo patirties pasakoja švedas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis