Baldai, kurie pagerins emocinę ir fizinę savijautą

Tik žmogus, kuris yra patenkintas savo sveikata ir kasdien puikiai jaučiasi, gali mėgautis gyvenimu, savo šeima bei namais. Masažas – viena iš priemonių, kuri gali pagerinti ne tik išvaizdą, bet ir emocinę bei fizinę savijautą. Tai puikus būdas suderinti tiek dvasinį, tiek kūno puoselėjimą. Daugelis sutiks, kad geras masažas – lyg trumpos atostogos! O jeigu juo kasdien galėtumėte mėgautis tiesiog savo namuose?

„Magrės baldų“ atstovas Evaldas Kondrotas pasakoja būtent apie tokius relaksacinius baldus, kurie, pasak pašnekovo, gali prilygti geram masažui grožio salone. Taigi, kokie tie naujos kartos relaksaciniai foteliai ir sofos, kuriuos galima įsigyti jau ir Lietuvoje?

STILINGAS POILSIS

Nuo sugebėjimo atsipalaiduoti priklauso mūsų kasdienė savijauta: jei stresą patiriame ir darbe, ir namuose, tikėtina, kad esame susikaustę bei nuolat pavargę. Žmogus, kurio kūnas yra įsitempęs, jaučia psichologinę įtampą, pradeda nebesutarti su artimaisiais, draugais, kolegomis... Vienas paprastų būdų atsipalaiduoti namuose – relaksaciniai foteliai ir sofos. 

Tokio tipo baldai ne tik turi vadinamąją „relax“ (poilsio, atsipalaidavimo) funkciją, bet ir labai moderniai bei gražiai atrodo namų interjere“, – sako Evaldas Kondrotas. Relaksaciniai baldai yra modernaus dizaino, kuris puikiai prigis inovacijas ir šiuolaikiškumą vertinančiuose namuose, o platus jų apmušalų pasirinkimas bei funkcionalumas (masažo, sėdėjimo ir miegojimo) tiks net išrankiausiam pirkėjui. 

VYRŲ ĮVERTINTI

„Magrės baldų“ atstovas teigia, kad dažniausiai relaksacinius baldus perka vyrai, nes jiems labiau rūpi funkcionalumas, o moterų žvilgsniai pirmiausia krypsta į spalvą ir dizainą. Prieš renkantis tokio tipo baldus, reikėtų atsižvelgti į keletą svarbiausių elementų: karkasą; koks poliuretanas naudojamas sėdimose dalyse; ar patikimas mechanizmas; audinį (galite rinktis iš daugelio skirtingų audinių bei natūralios odos rūšių).

Šio tipo baldų modeliai skiriasi modifikacijomis, kitaip sakant, priklauso nuo to, ko žmogui reikia. Jeigu jūsų namuose yra daug erdvės, kurią norite išnaudoti, tai galite rinktis didesnių išmatavimų minkštą kampą ar sofą (pilnai išnaudoti visą erdvę ir pajusti visapusišką komfortą), jei mažiau – išsilankstantį fotelį.

KAINOS IR KOKYBĖS SANTYKIS

Kiek Lietuvoje kainuoja relaksaciniai foteliai ir sofos? Vidutiniškai tokia poilsio ir komforto oazė jums gali atsieiti apie 3000 eurų. Ši kaina labai svyruoja priklausomai nuo to, kokį dirbtinį audinį ar natūralią odą išsirinksite. Nors suma gerokai viršija standartinių baldų kainą, tačiau pagalvokite, kiek išleistumėte, jei bent kas antrą dieną lankytumėtės pas masažo specialistus? 

Sakoma, kad sveikata yra vienintelis turtas, kurio negalima įvertinti pinigais. Relaksaciniai baldai padės atsipalaiduoti visam jūsų kūnui. Tokios relaksacijos metu organizmas ilsisi: širdis plaka retai, kvėpavimas lėtėja, raumenys atsipalaiduoja, mažėja bendras imlumas stresui, žmogus jaučia mažiau nerimo.

Jums neteks sukti galvos ir dėl to, kas bus, jeigu toks modernus baldas sulūš. „Relaksacinėms sofoms ir foteliams suteikiama dviejų metų garantiją (pagal Europos Sąjungos standartus). Pavyzdžiui, „Magrės baldai“ šiuo klausimu yra itin lankstūs ir savo gaminius prižiūri net ir pasibaigus garantijai“, – pranašumus vardija E. Kondrotas.

NAUJOS KARTO BALDAI

Relaksacinių baldų gamintojai ir pardavėjai pastebi, kad tokio tipo baldus renkasi atsakingas pareigas užimantys žmonės, neturintys daug laisvo laiko ir labai branginantys trumpas vakaro akimirkas, praleistas su namiškiais. 

Kuo naudinga tokia relaksacija? Pirmiausia – padeda nusiraminti po didelio streso, kurį patiriame kasdienėje veikloje ir dažnai parsinešame į namus. Taip pat sumažina emocinę įtampą, nerimą, jaudinimąsi, pavyzdžiui, prieš viešą pasirodymą, egzaminus, varžybas, operaciją. Relaksacinius baldus turintys žmonės teigia, kad jie padeda subalansuoti miegą (net ir 10 minučių, per kurias pailsime dienos metu, naktį leidžia produktyviau miegoti). Toks poilsis ant sofos ar fotelio padės geriau susikaupti, susikoncentruoti.

Jei į namus grįžote pavargę nuo nuolatinio skubėjimo ir streso, jums reikėtų atsigulti ant relaksacinio baldo (kojos ištiestos, rankos padėtos šalia, delnais į viršų), klausytis raminančios muzikos ir kelioms minutėms apie nieką negalvoti. Tai pati geriausia relaksacija, prilygstanti jogos seansui ar masažui.

Užsakymo nr.: PT_67368902

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis