Vilniuje kviečia pirmą kartą rengiamas nemokamas dizaino ir meno renginys „Lokacija“

Liepos 14 dieną į Vilniaus Rotušės aikštę atėję miesto gyventojai ir svečiai pateks į unikalaus formato dizaino ir meno įvykį „Lokacija“.

Pirmas tokio pobūdžio renginys suburs dešimtis kūrėjų iš visos Lietuvos ir suteiks galimybę dalyviams aktyviai įsitraukti į kūrybinį procesą. Lankytojai laukiami visą dieną – nuo 10 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Renginio organizatorė ir dalyvė Erika Kielė, pabrėžia, kad „Lokacija“ yra aktyvi kūrybinė erdvė. Joje veikia dizainui ir menui neabejingi žmonės, tiek mėgėjai, tiek profesionalai. Jie nori padėti pažinti kūrybos procesą: „Tik matydami, kaip gimsta daiktas ar bent jo dalis, lankytojai supras to daikto vertę ir kainą. Pats procesas ir yra įdomiausias!“– sako Erika.

„Lokacija“ skatina atsakingą vartojimą, tvarią madą, autentiškumą ir „pasidaryk pats“ filosofiją. Tikimasi, kad ir užsienio svečiai susipažins su vietos kūrėjais: jie bus puikiai matomi ir pasiekiami viešojoje erdvėje – miesto aikštėje.

Įvykio ašis – kūrybinės dirbtuvės. Jų tikslas – ne tik supažindinti lankytojus su kūrėjais ir jų darbais, bet ir kurti, patirti meną kartu.

Savo kūrybą interaktyviai pristatys įvairių disciplinų menininkai, veiklų ir pasirodymų spektras – labai platus. Laukiama apie 60 dalyvių.

Oro akrobatai „Airdance Vilnius“ pristatys vizualaus meno projektą „Lifeforms“. Vyks Tado Tru Chill, Rūtos Matulevičiūtės, Giedrės Šiaulytės tapybos parodos ir tapymo gyvai dirbtuvės.

Violeta Mackialo kvies piešti aklomis, siekiant rasti ne tik verbalinę, bet ir dvasinę, meninę komunikaciją tarp žmonių.

Menų studija „Artoteka“ inicijuos žvakių liejimo dirbtuves, „RV Agentūra“ siūlys įsitikinti, kaip smagu žaisti su daiktais, padarytais iš antrinių žaliavų.

Vyks burbulų pūtimo dirbtuvės, bus galima pasimatuoti mados gaminius Danutos Šimelytės instaliacijoje, išgirsti kaip skamba paveikslai ar pasidaryti šukuoseną.

Kiekvienas galės išbandyti inovatyvų elektroninės muzikos įrenginį „Mash Machine“ ir kurti muziką patys.

Kad geriau pažintume menininkus ir dizainerius, jie dalyvaus viešuose interviu tema „Ką žmonės dirba visą dieną?“.

Renginio metu „Lietuvos dizainerių ir kūrėjų POP-UP“ parduotuvėje savo kūrybą pristatys virš 30 kūrėjų.

Vaikai galės dalyvauti namų apdailos centro UNIDECO organizuojamose Mažųjų interjero dizainerių dirbtuvėse. Čia jie kurs sienų apmušalų raštus.

Kita iniciatyva – miesto aikštėje įrengtame kambaryje lankytojai galės įsiamžinti ir pasiimti momentines nuotraukas dovanų. Vaikų taip pat lauks „Mackis“ žaidimų ir badmintono aikštelė.

„Lokacijoje“ gyvai koncertuos NowN, Mob Justice, Kristijonas Ribaitis ir „Strings of Earth Orchestra“. Renginys nemokamas.

Parengė: Dalia Mečkauskaitė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis