10 vienmečių gėlių, kurias geriausiai tinka auginti saulėtose vietose

Jeigu jūsų sklype yra saulėta vieta, kurioje puikiai atrodytų gėlynas, pirmiausia turite gerai apgalvoti, kokias gėles joje tinka auginti. Pasirinkti augalai turėtų klestėti šiltoje, saulėtoje vietoje ir kartu būti nesudėtingai prižiūrimi. Parinkome keletą vienmečių gėlių, kurios puikiai jaučiasi saulėkaitoje.

Nyrenbergija (Nierembergia). Subtiliais žiedais žydinčią nyrenbergiją yra populiaru auginti vazonuose, tačiau galima drąsiai auginti ir gėlynuose. Šios gėlės geriausiai jaučiasi saulėtose vietose. Dirva turėtų būti lengva ir derlinga. Rekomenduojamas dirvožemio rūgštingumas – neutralus.


Shutterstock


Kleomė (Cleome). Kleomė yra išskirtinių žiedų savininkė. Dėl tokios neįprastos žiedų formos angliškai šis augalas yra vadinamas „Gėle vore“ (angl. „Spider flower“). Šios gėlės dirvai yra nereiklios. Jos mėgsta saulėtas vietas ir gali ištverti net sausras.


Shutterstock


Sukutis (Ipomoea). Sukutis yra vijoklinis vienmetis augalas, kuris beveik kasdien išleidžia naujus žiedus. Jis yra šviesomėgis. Geriausia auga derlingoje, apydrėgnėje žemėje.


Serentis (Tagetes). Ryškus ir akį patraukiantis serentis yra itin atspari gėlė. Šis augalas yra auginamas saulėtose vietose, derlingoje bei laidžioje žemėje. Dirvožemio rūgštingumui jis yra nereiklus.


Shutterstock


Celozija (Celosia). Celozija yra populiarus pasirinkimas gėlynuose, nes ji gražiai dera su dauguma augalų. Tai šviesomėgis augalas, kuriam reikalinga derlinga, humusinga ir drėgna dirva. Geriausiai jis auga kai dirvožemio pH yra 5.5–6.0.


Shutterstock


Burnotis (Amaranthus). Burnotis yra populiarus stambus, iki 80 cm užaugantis augalas. Jis yra visai nereiklus. Geriausiai auga saulėtoje arba dalinai saulėtoje vietoje. Optimaliausiai auga derlingesnėje žemėje.


Shutterstock


Gvaizdūnė (Zinnia). Ryškiaspalvės gvaizdūnės yra kilusios iš Centrinės Amerikos, tad visai nekeista, kad joms patinka karštis. Jos turi augti karštoje, sausoje vietoje. Dirvožemis turėtų būti laidus ir derlingas.


Shutterstock


Verbena (Verbena). Verbena – dekoratyvus ir nereiklus augalas. Geriausiai jis auga šviesioje, saulėtoje vietoje. Dirva turėtų būti puri, laidi, vidutinio drėgnumo.


Shutterstock


Kosmėja (Cosmos). Kosmėja – gėlė, kuri džiugina ilgu žydėjimo laikotarpiu (nuo birželio iki spalio). Tai gražiai žydintis ir visai nereiklus augalas. Jis geriausiai auga saulėtose vietose.


Shutterstock


Lantana (Lantana). Lantaną įprastą auginti kambaryje, tačiau vasarą ja galima papuošti ir savo gėlyną. Ši gėlė mėgsta saulę ir šilumą. Jai yra reikalinga humusinga dirva.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis