5 originalūs būdai, kaip panaudoti senovinius lagaminus

Jeigu namuose turite senovinį lagaminą, neskubėkite jo išmesti. Toks daiktas nesudėtingai gali būti transformuotas į akcentinį baldą arba dekoratyvinę interjero detalę.

Senoviniai lagaminai turi unikalią galią pasakoti savo savininkų istoriją. Pamatę seną lagaminą sendaikčių turguje, arba radę tokį protėvių palikimą spintoje, susimąstome, kur šie daiktai yra buvę ir ką jie yra matę. Dėl savo charakteringumo, senoviniai lagaminai nesudėtingai gali tapti originaliomis interjero detalėmis.

Interjero charakterį dažnai kuria ne patys pastebimiausi jo elementai (apdaila ar baldai), o nedidelės asmeniškos, kruopščiai parinktos detalės, kurios pasakoja apie namų savininką, jo pomėgius ir skonį. Lagaminas – daiktas, kuris asocijuojasi su kelionėmis, nuotykiais ir netikėtais nutikimais. Tad natūralu, kad tokia detalė gali praturtinti namų erdvę.

Senas lagaminas, prie jo papildomai net neprisilietus, gali būti neblogu interjero akcentu, kuris atlieka du vaidmenis: dekoratyvinį bei sandėliavimo (pavyzdžiui, svetainėje pastatytas lagaminas bus ne tik charakteringas akcentas, bet jame taip pat bus galima laikyti pledus arba pagalvėles). O su šiek tiek papildomų medžiagų, jis gali tapti ir akcentiniu staliuku arba augintinio gultu.

1 sumanymas – kavos staliukas iš lagamino, kurį matote pagrindinėje nuotraukoje. Jeigu jums pasisekė ir radote pakankamai didelį senovinį lagaminą, jį galima transformuoti į žurnalinį staliuką. Tokiai transformacijai tereikia ratukų. Jeigu nenorite sugadinti lagamino ir ratukų montuoti tiesiai prie jo, patogu yra pasigaminti medinį lagamino dydžio padėklą ant ratukų ir lagaminą laikyti paguldytą ant jo.

2 sumanymas – augintinio gultas. Jūsų augintinis taip pat gali apsidžiaugti tokiu vintažiniu radiniu – lagaminas yra nebloga vieta nedidelio augintinio gultui. Lagamino vidų galite apvilkti pasirinktu audiniu, o dugną paminkštinti pagavėle.

Shutterstock

3 sumanymas – interjero puošmena. Lagaminas nebūtinai turi atlikti funkcionalią paskirtį, jis gali būti tiesiog žavia, akį patraukiančia interjero detale. Ja galima užpildyti tuščią ir dėl to keistai atrodančią kambario vietą, pavyzdžiui, kambario kampą, tuščią lentyną arba spintos viršų.

Shutterstock

4 sumanymas – padėkliukas. Dėl patogios, plokščios formos, senovinis lagaminas gali pasitarnauti kaip padėkliukas augalams ir kitiems mažmožiams.

Shutterstock

5 sumanymas – naktinis staliukas. Keletas nedidelių lagaminų, sudėjus juos vieną ant kito, lengvai gali transformuotis į unikalų naktinį staliuką prie lovos. Ant tokio staliuko patogu pasidėti knygą bei vandens stiklinę.

Shutterstock

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis