Modernios klasikos 65 kv.m butas Vilniuje: glamūras jaunos poros namuose

Interjero užsakovai – jauna pora, kuri norėjo prabanga dvelkiančių namų. Interjero projektavimo studijos „Interjero pasaka“ pasirinkimas buvo natūralus sprendimas, nes studija savo kūrybą neretai tapatina su prabangia Art Deco stilistika, persipinančia su klasikiniais elementais.

Kuriant šį interjerą, dizainerė Vaida Žemaitytė-Jurgelevičė kartu su užsakovais suformulavo aiškią užduotį – sukurti prabangų interjerą su kontrastingais, vizualinio įdomumo teikiančiais dekoro sprendimais. Šiam tikslui pasiekti buvo pasirinktas modernios klasikos stilius. Rezultatas – elegantiška ir išskirtinė visuma, kurią sudaro stilingi elementai (baldai, audiniai, sienų apmušalai, stiklas, veidrodžiai), lakoniškos formos bei aštrūs kampai. Čia taip pat galima aptikti ir graikų meno bruožų, kurie yra būdingi tokiai interjero stilistikai, pavyzdžiui, paveikslas svetainėje bei kolonos.

Interjero spalvinę gamą padiktavo rajonas, kuriame yra įsikūręs šis butas. Tai gražios gamtos apsupta Vilniaus vieta, kurioje vyrauja ramybės oazės atmosfera. Tokiam jausmui perkelti į namų vidų buvo parinkta rami spalvų gama. Interjere vyrauja žemiški, pasteliniai tonai, kurie yra „paskaninami“ juodos spalvos kontrastais.

A.Stepankevičiaus nuotr.

Dizainerė pasakoja, kad projektuojat šių namų erdvę, pradinis išplanavimas buvo šiek tiek pakeistas – buvo sumažintas koridorius, taip praplečiant vonios kambarį. Priėmus šį sprendimą, pavyko koridoriuje buvusi langą perkelti į vonią, taip dar labiau sustiprinant erdvės įspūdį joje. Didesnė vonios erdvė leido suprojektuoti įspūdingo dydžio dušo kabiną.

Išskirtiniausi šio interjero elementai – studijos vizitine kortele tapę veidrodžiai, marmuras bei eglutės rašto medinės grindys. Šie akcentai alsuote alsuoja tikra klasika. Interjere daug dėmesio buvo skiriama formai, pavyzdžiui, spinta koridoriuje, kuri yra sudaryta iš geometrinių formų veidrodžių.

Taip pat pro akis nepraslysta išskirtinio dizaino šviestuvai valgomajame ir virtuvėje. Būsto šeimininkai daug laiko praleidžia su draugais valgomajame, tad šiai erdvei buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Čia buvo sukurta jauki ir tuo pačiu metu prabangi zona.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis