Smulkios kaip cukraus pudra: kaip išvalyti statybines dulkes

Namuose po remonto, net jei jis nebuvo kapitalinis, o tik išgręžtos kelios kiaurymės sienoje, gali nusėsti smulkių dulkių sluoksnis, kurių paprastai šluota neiššluosi. Paaiškinsime, kokių priemonių reikėtų imtis, kad ant grindų, sienų ir kampuose nesimatytų smulkių dalelių.

Išvalyti kasdienius nešvarumus, ko gero, mokame visi, bet statybinės dulkės kitokios – jos tokios smulkios, kad šluotos šeriai jų visų nesurenka. Peržiūrėjome patarimus šiuo klausimu interneto forumuose ir atrinkome geriausius metodus.


Veiksmingi patarimai valant statybines dulkes


1. Visų pirma reikėtų pamėginti, kiek tai yra įmanoma, pradėti nuo sauso valymo. Forumų dalyviai, remdamiesi savo patirtimi, pataria naudoti dulkių siurblį be vandens filtro, antraip dulkės prilips ir jas išvalyti bus dar sunkiau.


2. Svarbiausia tai, kad statybinės dulkės nusėda ne tik ant grindų, bet ir ant sienų, lubų, lentynų ir visų įmanomų patalpos paviršių, todėl svarbu nuvalyti viską, kiek tai įmanoma. Dauguma pataria negailėti pinigų ir sumokėti profesionalams, kad šie išvalytų patalpas arba išsinuomoti specialų statybose naudojamą dulkių siurblį – juo valyti bus daug veiksmingiau.


3. Reikia turėti omenyje, kad po remonto svarbu naudoti specialius dulkių siurblius su gera oro filtravimo sistema, kuri sulaiko smulkiausias dulkių daleles. Taip pat prireiks specialių priemonių, kurios padės nuvalyti statybines dulkes.


4. Nepamirškite, kad neverta bandyti iššluoti tokių dulkių šluota, nes tik sukelsite jas į orą ir jos vėliau vėl nusės ant paviršių – šluotos šeriai per stambūs surinkti tokias smulkias daleles.


5. Po sauso valymo reikėtų pasirūpinti ir drėgnu valymu, naudojant drėgnas šluostes ir plaušines šluotas, pritaikytas grindis plauti. Patariama plaunant grindis jų per daug nebrūžinti. Išplovę leiskite joms nudžiūti ir tada, jei reikia, išplaukite dar kartą.


6. Jei dulkės nusėdo ir ant baldų, iš pradžių naudokite gerai išgręžtą šluostę, o po to baldus nuvalykite sausa šluoste, kad ant jų neliktų drėgnų dėmių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis