80 kv.m butas Vilniuje: charakteringa klasikinio stiliaus interpretacija

Šis spalvingas, moteriška energija ir elegancija alsuojantis būstas yra įsikūręs Vilniaus mieste, šalia Neries. Jo interjerą kūrė „Jaukumo kūrėjai“ dizainerių duetas – Brigita Petravičiūtė ir Gintarė Garcia. Dizainerių manymu, kuriant interjerą, svarbiausia yra gerai apgalvotas erdvės paskirstymas į atskiras zonas ir tinkamas šių zonų apšvietimas (staliniais, sieniniais šviestuvais, toršerais ir t.t.). Šios pamatinės interjero dizaino vertybės atsiskleidžia ir šiame interjere.

80 kv.m butą sudaro koridorius, miegamasis, bendra svetainės, virtuvės bei valgomojo erdvė ir sanitarinis mazgas. Dizainerės pasakoja, kad svarbiausia užduotis buvo sukurti šviesų, jaukų, praktišką interjerą, tinkamą gyventi jaunai šeimai. Būstui buvo parinkta modernios klasikos stilistika, kurioje vyrauja neutralios bei pastelinės spalvos. Ryškūs akcentai bei aukso spalvos detalės – tai atskiri interjero elementai, kurie derėdami tarpusavyje, sukuria elegantiškų ir stilingų namų įspūdį.

Aurimas Imbrasas photography

Pasak dizainerių, viena sunkiausių užduočių kuriant šių namų interjerą buvo koridoriaus įrengimas. Kadangi ši erdvė yra gana siaura ir ilga, jai reikėjo suteikti papildomo jaukumo ir dekoratyvumo, taip pat kartu ją reikėjo išlaikyti pakankamai šviesią bei neperkrautą. Koridoriui išskirtinumo suteikia parinkti geometrinių raštų tapetai ir prie jų derantys struktūriški, aukso spalvos šviestuvai. Papildomai erdvei ir šviesai sukurti buvo pasitelktas didžiulis veidrodis koridoriaus gale.

Aurimas Imbrasas photography

Miegamojo erdvė – jauki ir gaivi. Kambario apdailoje taip pat naudojami tapetai, kurių ornamentai sukuria išskirtinės erdvės įspūdį. Gaivos ir ramybės šiai erdvei suteikia gamtos motyvai: lapų raštas tapetuose, gėlės ryškiose dekoratyvinėse pagalvėlėse. Interjerui gilumo ir jaukumo suteikia veliūriniai audiniai bei šilto aukso atspalvio detalės.

Bendroje svetainės, virtuvės ir valgomojo erdvėje juntamas tikslingas erdvės suzonavimas. Svetainės zona šiuose namuose yra viena ryškiausių ir labiausiai patraukiančių akį. Neutraliame apdailos fone ryškūs minkštieji baldai tampa centrine kambario ašimi. Valgomojo zonoje išlaikoma bendra interjero tematika ir naudojami atsikartojantys motyvai: veliūrinis sėdimųjų baldų audinys, klasikinės baldų formos, aukso spalvos dekoravimo akcentai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis