8 didžiausios klaidos mažoje erdvėje

Nedažykite sienų baltai, nevenkite rizikos ir ką bedarytumėte, neprigrūskite per daug daiktų!

1. Rizikos vengimas. Verčiau ant sienų dėkite didelės apimties sienų audinį ar tapetus. Galite tą patį padaryti netgi su sienomis. Tai lengvesnis, saugesnis ir mažiau brangus būdas, kaip mažai erdvei suteikti dramatiškumo. Galbūt ryškus raštas pagrindiniame kambaryje ir gali kiek pabosti, tačiau mažesniam ir rečiau naudojamam kambariui tai gali suteikti savotiško šarmo, kviečiančio užsukti čia dažniau.

2. Erdvės užgriozdinimas daiktais. Jeigu baldus rinksitės atidžiai, didelis baldas gali kaip tik sustiprinti erdvės pojūtį. Pavyzdžiui, jeigu turite aukštas lubas, tinkamoje vietoje pastatyta aukšta įstiklinta spintelė gali versti pakelti akis aukštyn ir atitraukti dėmesį nuo mažo patalpos ploto. Tiesiog įsitikinkite, kad kiekvienas daiktas yra svarbus ir stovi vietoj. Ir leiskite savo akims pailsėti.

3. Strategijos nebuvimas. Iš pradžių apsispręskite, ką ketinate nuveikti savo kambaryje ir tuomet jau imkitės darbo. Kambarį padalinkite į skirtingos paskirties zonas – miegojimui, darbui, poilsiui ir valgymui. Dalinkite erdvę pusiau, ketvirčiais ar net įstrižai ir kiekvienai daliai priskirkite tam tikrą funkciją.

4. Užtamsintos sienos ir lubos. Šviesesnės sienos ir šviesesnės lubos automatiškai sukuria didesnės erdvės iliuziją.

5. Maži baldai ir šviesios spalvos. Tamsios spalvos ir vos keli didesnės apimties baldai esant tinkamam apšvietimui gali suteikti kambariui erdvumo ir prabangumo pojūtį.

6. Dažnai maža erdvė – prarasta galimybė. Paverskite tai privalumu. Pavyzdžiui, nedidelę patalpą savo bute galima paversti jaukiu prieglobsčiu. Jo sienas galima aptraukti dryžuota ruda vilnos flanele, grindis iškloti raudonu pliušiniu kilimu, ant sienos pritvirtinti plokščiaekranį televizorių ant lankstaus stovo, pakabinti didelį veidrodį dirbtinio vėžlio kiauto rėmuose, kuris neabejotinai sukurs erdvės pojūtį. O erdvę galutinai optimizuotų pagal užsakymą pagaminta sofa. Patikėkite, toks kambarys gali tapti visos šeimos pamėgta susibūrimo vieta.

7. Baltos sienos. Verčiau išdažykite nedidelį kambarį medžio anglies pilkumo spalva. Ji tikrai praplės erdvę.

8. Proporcijos ir mastas – gyvybiškai svarbu. Svarbiausia yra pagal jūsų išmatavimus pagaminti minkšti baldai, kad neatrodytų kambarys apstatytas tarsi „ant steroidų“ pagamintais baldais. Reikia, kad jūsų baldai būtų tinkamo pločio, aukščio ir gylio, kurie atitinka kambario mastą. Mažesniems kambariams venkite didesnio nei 90 centimetrų gylio. Neapkraukite kambario milžiniškais, supergiliais minkštais baldais, skirtais užpildyti gigantiškoms erdvėms. Didesnis ne visada reiškia geresnį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis