4 būdai, kurie be didelių investicijų padės sukurti namų jaukumą

Visi puikiai žinome, kad kasdienybės grožis slypi detalėse. Kaip gyvenime, taip ir interjere – nedidelės, subtilios smulkmenos gali palikti gilų įspūdį. Tad namų jaukumui sukurti, kartais užtenka kelių gerai apgalvotų detalių. Pristatome 4 būdus, kaip nebrangiai namų erdvei suteikti papildomo jaukumo.

Neužmirškite prieškambario. Prieškambaris – erdvė, kuri mus pasitinka vos įžengus į namus, todėl kuriant namų jaukumą nereiktų pamiršti ir šio kampelio. Stilingas ir tvarkingas prieškambaris nuteikia svetingai ir užsukusiems svečiams padaro gerą pirmą įspūdį. Pasak interjero specialistų, ši namų zona turėtų pasižymėti trimis savybėmis: šviesumu, organizuotumu ir neutralumu. Taigi kuriant interjerą prieškambaryje, patariama jo neperkrauti ir naudoti vos kelis akcentinius baldus ar detales. Išskirtine detale čia gali tapti veidrodžio ir nedidelio staliuko kompozicija, kuri ne tik papildo erdvės stilistiką, bet veidrodžio atspindys kartu kuria papildomos erdvės ir šviesos įspūdį.

Shutterstock

Jaukumą kuriantys aksesuarai. Daug šilumos interjerui teikia minkštos tekstūros (todėl jaukumo aksesurais dažnai yra vadinamos tokias dekoro detalės, kaip: kilimai, pagalvėlės, užklotai, užuolaidas), tad kelios pagalvėlės bei šiltas, dekoratyvus užklotas ant svetainėje pastatytos sofos be vargo erdvei suteikia papildomo jaukumo.

Tvarka. Netvarkingi, retai naudojamais daiktais perkrauti namai kuria įtampą bei papildomą stresą, tad visai nekeista, kad tvarka ir erdvumas asocijuojasi su jaukumu ir gera namų atmosfera. Daiktus, kurių beveik nenaudojate, geriausia laikyti jiems skirtose vietose (lentynose, pintuose krepšiuose, balduose su įmontuota sandėliavimo dalimi ir t.t.). Taip pat rekomenduojama bent kartą metuose padaryti namų „valymą“ ir atsikratyti daiktais, kurių jums nereikia.

Shutterstock

Kitas svarbus, jaukumą kuriantis aksesuaras – dirbtinis apšvietimas. Tinkamai parinkti šviestuvai namuose sukuria malonią atmosferą. Erdvės atmosferą labiausiai tinka kurti akcentiniais arba tiksliniais šviestuvais, kurie apšviečia ne visą erdvę, bet tik jos dalį. Taip pat jaukiam apšvietimui galima panaudoti lempučių girliandas, jomis ypač tinka dekoruoti namus šiuo metu, kai artėja šventinis laikotarpis.

Shutterstock

Malonus kvapas. Namų jaukumas yra kuriamas ne tik pasitelkus žmogaus regą, bet ir kitas jo jusles. Labai svarbi juslė yra uoslė – namuose, kuriuose vyrauja sunkus oras būti yra nemalonu. Taigi pirmiausia reikia kiekvieną dieną pravėdinti kambarius. O tada, maloniam namų aromatui sukurti, galima pasitelkti įvairias priemones: natūralias kvapnias žvakes, eterinius aliejus, smilkalus, šviežių gėlių puokštes ir t.t.

Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis