Įkvepiantys pokyčiai 48 kv.m erdvėje Kaune: kaip garažas virto jaukia svetaine

Pažvelgus į šios svetainės fotografijas sunku patikėti, kad tai – buvusi garažo erdvė. Dizainerė Lina Gronskytė-Bakienė („Minkšti namai“) sako, kad verčiant garažą svetainės kambariu, svarbiausia užduotis buvo suprojektuoti naują erdvę taip, kad ji vientisai derėtu su likusiu namo interjeru.

Šis gyvenamasis namas yra įsikūręs Kauno priemiestyje. Jis įrengtas gan santūriu, skoningu stiliumi, kuriame naudojama daug medžio apdailos. Dizainerė ši stilių apibūdina kaip „lietuvišką minimalizmą“. Namo savininkas – dirbantis, savo verslą išvystęs vyras. Pagyvenęs šiame name keletą metų jis suprato, kad jame trūksta atskiros, erdvios svetainės bei jaukaus vonios kambario.

Elijus Kniežauskas

Dizainerė kurdama šios erdvės projektą prioritetu laikė vientiso stiliaus išlaikymą. Čia panaudota medžio siena atkartoja jau name esantį motyvą. Specifinė garažo erdvė padiktavo keletą sprendimų: vietoje didelių garažo vartų atsirado vitrina, kuri apšviečia erdvę dienos metu, o didžiulė spinta, kuri kuria atskirą praėjimo zoną, suprojektuota tam, kad uždengtų pagalbines patalpas, į kurias ankščiau buvo patenkama iš garažo.

Svetainėje užsakovui svarbiausia buvo patogumas. Tad čia buvo parinkti masyvūs ir labai patogūs sėdimieji baldai skirti skaityti knygas ar draugų kompanijai susėsti. Papildomai šviesai ir erdvei sukurti buvo naudojama balta sienų apdaila bei balti kietieji baldai, kurie tarytum susilieja su sienomis.

Elijus Kniežauskas

Vonioje buvo panaudotos tamsios, atmosferiškos spalvos. Sienoms buvo parinkti voniai skirti tapetai, kuriuos galima naudoti net ir pačioje dušo patalpoje. Tamsi vonios kompozicija su subtiliomis juodomis plytelėmis, juodais tapetais bei baltais maišytuvais sukuria jaukumo įspūdį. Taip pat čia buvo panaudotas medinis vonios baldas, kuris palaiko interjero vientisumą. Įdomi detalė – apšvietimas, kadangi užsakovas labai daug skaito, lubose buvo numatytas specialus šviestuvas skaitymui virš vonios.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis