Plastikinių langų problemos: kodėl pro juos pučia vėjas ir kaip tai išspręsti

Ko gero, ne vienam mūsų kilo klausimas, kodėl nuo langų juntamas šaltis, ir kaip šią problemą būtų galima išspręsti. Jei užuolaidos akivaizdžiai plaikstosi, o priėjus prie lango juntamas vėjo dvelksmas, kažkas akivaizdžiai yra netvarkoje.

Langų specialistai aiškina, kad tokios problemos priežastys gali būti įvairios, todėl reikia atidžiai išnagrinėti konkretų atvejį. Jei pučia tarp langų ir sienų, greičiausiai, netinkamai užtaisytos montažinės siūlės. Tokiu atveju reikėtų išsiaiškinti, iš kurios pusės lengviau prie jų prieiti, ir bandyti užtaisyti spragas. Jei probleminė vieta tarp lango varčios ir lango rėmo, reikia patikrinti, ar tvarkingos sandarinimo gumos – jos gali būti perdžiūvusios ir deformuotos, o jas pakeisti tikrai nėra labai brangu.


Jei sandarinimo gumos tvarkingos, reikėtų patikrinti, ar tvarkingi vyriai. Kaip dar vieną galimą problemos priežastį specialistai nurodo išsiklibinusią lango varčią ar rėmą, ir dėl to susidariusį oro tarpą. Taip pat pasitaiko atvejų, kai varčia per maža – tokiu atveju reguliavimas nepadės.


Kalbant apie stoglangius, problemos gali būti kitokio pobūdžio. Visų pirma, prieš montuojant stoglangius, jei norite išvengti pūtimo ar vandens sunkimosi ateityje, svarbiausia yra išsirinkti kompetentingą meistrą, kuris laikysis instrukcijų montavimo proceso metu, ypač užtikrindamas langų reguliavimą, nes po stoglangių sumontavimo tai bus labai sunku pakoreguoti. Taip pat svarbu rasti langus su reikiama montavimo komplektacija – stogui pritaikytu uždarymo mechanizmu, hidroizoliacija ir šilumos izoliacija bei garų barjeru, pataria specialistai.


Skundai dėl to, kad iš stoglangio sklinda šaltis, yra labai reti, ir nėra universalaus šios problemos sprendimo, todėl kiekvieną atvejį reikėtų nagrinėti individualiai, į vietą išsikviečiant techninį konsultantą ar sertifikuotą langų montuotoją.


Specialistai atskleidžia, kad dažniausiai problemos su stoglangiais kyla dėl neteisingo jų sumontavimo arba taupumo sumetimais įsigytų nekokybiškų detalių – neigiamos tokių sprendimų pasekmės dažniausiai pasireiškia vėliau.


Kartais situacija būna labai paprasta – žmogus visą vasarą laikė atvertą ventiliacijos angą ir apie tai pamiršo, o atšalus orams, ėmė skųstis šalto oro gūsiais. Žinoma, visada yra tikimybė, kad sugedęs ventiliacijos vožtuvas arba iškilo problema su stiklo paketu. Tokiu atveju reikia operatyviai pakeisti iš rikiuotės išėjusią detalę, pataria specialistai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis