Švilpikų receptas, kurį būtina išbandyti

(1)

Šiam receptui tikrai sunku atsispirti... O gal ir nereikia, juk galima leisti pasilepinti.

Sudėtis:


Švilpikams:

1 kg bulvių;

1 kiaušinis;

3-4 valg. šaukštai miltų;

Druska.


Padažui:

~100 g rūkyto kumpio (kas mėgsta riebiau, naudokite riebesnę mėsą);

Svogūnas;

1 kupinas valg. šaukštas miltų;

Stiklinė pieno;

2 kupini šaukštai grietinės.


Paruošimas:

Bulves nuskusti, supjaustyti gabalėliais ir išvirti. Kai jos taps minkštos, nupilti vandenį ir palikti atvėsti. Atšalusias bulves sutrinti arba sumalti mėsmale. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti miltus, įberti druskos ir išminkyti. Labai ilgai minkyti nereikėtų, tiesiog produktai turi susijungti į vienalytę masę.


Stalą pabarstyti miltais, iš indo imti gabalą tešlos ir padaryti iš jo volelį. Jį šiek tiek suspausti, kad būtų plokščias ir supjaustyti rombais. Paruoštus švilpikus dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių arba, kol gražiai paruduos. Iškepę jie atrodo taip:


Asmeninis albumas


Kol švilpikai kepa, siūlyčiau paruošti spirgučių padažą. Taip, tai tikrai ne pats sveikiausias maistas, bet nebūtume lietuviai, jei nevalgytume visokių bulvinių patiekalų su spirgučių padažu.


Kumpelį (ar lašinukus) supjaustome mažais kubeliais. Sudedame juos į keptuvę ir statome kepti ant nedidelės ugnies. Jei mėsa liesa, įpilti šiek tiek aliejaus, o jei lašinukai, reikėtų laukti, kol kepant iš jų pradės skirtis riebalai. Kai mėsa apkepa, į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Įberti prieskonių (pagal skonį) ir miltus. Viską gerai išmaišyti ir po minutės supilti pieną. Vėl išmaišyti ir, kai padažas ims tirštėti, sudėti grietinę. Paskutinį kartą leidžiame padažui suburbuliuoti ir baigta. Tiesa, jei padažas tampa per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.


Iškepusius švilpikus užpilame padažu ir skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis