4 nebrangios miegamojo idėjos: šiuolaikiški sprendimai

Įrengiant miegamojo interjerą, sunku būtų įsivaizduoti, kur ir kaip galima būtų sutaupyti. Pasirodo, yra keli būdai, kurių dėka ne tik išvengsite papildomų išlaidų, bet ir sukursite stilingą bei jaukią aplinką poilsiui. Kviečiame pasižvalgyti, kokius nebrangius ir inovatyvius interjero sprendimus galite pritaikyti savo miegamojo kambariui.

Atvira spinta


Ne paslaptis, kad rasti gražią ir kokybišką spintą yra tikras iššūkis, o kurgi dar didžiulės kainos ir papildomos kraustymo išlaidos? Šiam atvejui yra puiki išeitis – vietoje didelės, medinės spintos rinkitės paprastą drabužių kabyklą. Pastaraisiais metais ypač išpopuliarėjo ši interjero detalė, kuri išsiskiria savo paprastumu ir kūrybiškumu.




Drabužių kabyklą galite nusipirkti ir už 10 eurų, o surūšiavę ir sukabinę drabužius pagal spalvas ir stilius sukursite itin stilingą vaizdą. Tokiu būdu ne tik išvengsite didelių išlaidų, bet ir sutaupysite savo miegamajame vietos.


Lova iš palečių


Jei kurdami savo miegamąjį nenorite daug pinigų išleisti lovai – vienas iš geriausių pasirinkimų būtų patiems ją pasidaryti iš palečių. Paskutiniais metais įvairiausiuose pasaulio miestuose paletės tapo viena iš originaliausių baldų gaminimo medžiagų įrenginėjant loftus ar nestandartinius būstus. Gauti medinių palečių dažniausiai nieko nekainuoja, tad pasigaminti baldus iš padėklų yra itin pigu.



Vienintelė kaina – tai išradingumas ir sugebėjimas transformuoti nereikalingą daiktą į ką nors originalaus bei naudingo. Iš paprastų, medinių padėklų galite sukurti jaukią ir originalią lovą neišleisdami daug pinigų, o tam, kad miegamasis netaptų nuobodus, išskirkite ryškesnių spalvų akcentus - paįvairinkite miegamąjį įdomiu paveikslu, raštuota pagalve ar išskirtiniu augalu.


Apšvietimas


Rinkdamiesi miegamojo apšvietimą irgi galite sutaupyti. Daugelis žmonių daro klaidą įrengdami per ryškų apšvietimą, todėl tai trukdo poilsiui ir gali sukelti miego sutrikimų. Miegamojo kambariui geriausiai tinka šilta, silpna šviesa, kuri nuteikia mus miegui. Puikus variantas šiuo atveju – medvilninės lempučių girliandos, kurios sukurs jaukią ir malonią aplinką.



Nebūtina išleisti daug pinigų renkantis didelius šviestuvus ir jų lemputes. Paskutiniais metais rinkoje ypač padaugėjo išskirtinių ir stilingų lempučių girliandų, tad lengvai rasite sau patinkančias ir derančias prie viso interjero dizaino.


Minimalistinis stilius


Dar vienas puikus būdas sutaupyti įrengiant miegamąjį kambarį – vadovautis minimalizmo taisykle. Nepamirškite, kad miegamasis yra vieta jūsų poilsiui, todėl kuo mažiau baldų čia atsiras, tuo geriau pailsėsite ir išsimiegosite naktį. Neapkraukite kambario nereikalingais daiktais – elektroninius prietaisus, didelius šviestuvus, plačias medines komodas palikite svetainei.



Neverta investuoti į miegamojo baldus, kurie tik apkraus aplinką ir drums jūsų miegą, geriau pagyvinkite kambarį išskirtiniu naktiniu staliuku, nedideliu augalu ir jaukia staline lempa. Dar viena idėja kylanti iš minimalistinio stiliaus - tiesti čiužinį ant kilimo: šį būdą dažniausiai renkasi asmenys, besidomintys Japonijos kultūra, kurioje įprasta dienos metu nenaudojamus daiktus paslėpti nematomoje vietoje. Tai ne tik puikus būdas sutaupyti, bet ir išskirtinai įrengti kambarį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis