230 kv.m kotedžas Vilniuje: subtiliai prabangus interjeras

Šis 230 kv.m būstas yra įsikūręs Viliaus miesto Antakalnio rajone. Interjero dizainerė Rasa Samulionienė (ARRAS design) pasakoja, kad projektas nebuvo paprastas, tačiau užsakovai, jauna ir aktyvų gyvenimą mylinti šeima, pasitikėjo jos pasiūlymais ir patys aktyviai dalyvavo sprendimuose, todėl šis interjeras tapo išbaigtu ir vientisu.

Įrengiant šiuos namus, interjero dizainerė paruošė keletą išplanavimo variantų, kol visų šeimos narių pageidavimai ir poreikiai buvo patenkinti, nes diskutuojant dėl funkcinių zonų, ieškant teisingų bei patogių sprendimų, tinkančių visiems. Sudėtingiausia kuriant šį interjerą buvo techninių, konstrukcinių sprendimų suradimas, taip pat ir pats išplanavimas, todėl daug darbo įdėta jau pačioje pradinėje stadijoje.



Pirmame aukšte, planuojant prieškambarį, buvo numatyta didelė drabužinė šeimos drabužiams. Vėliau pridėta dar viena, paslėpta už slankiojančių durų, šeimininkui, kuris aktyviai sportuoja (jo sportiniam inventoriui ir aprangai susidėti, kad šie daiktai nesimaišytų su bendroje spintoje laikomais visos šeimos drabužiais). Išnaudojant vietą po laiptais, dizainerė pasiūlė suprojektuoti didelę ir talpią spintą su ištraukiamomis lentynomis ir stalčiais, kurioje vietą rado šeimos avalynė.


Atsižvelgta ir į skirtingus šeimos narių poreikius ir pomėgius, planuojant trečiąjį aukštą, kuris yra skirtas miegamiesiems, reikėjo padirbėti daugiausia. Palyginti į nedidelį vieno aukšto plotą buvo sutalpinti 3 miegamieji kambariai (tėvų ir 2 vaikų), vaikų vonia su nedidele turkiška pirtimi, vonios kambarys (vonios malonumus labiau mėgstančiai šeimininkei ir atskira dušinė šeimininkui), taip pat drabužinė ir spintos vaikų drabužiams.



Pagrindinėje, šeimos laisvalaikiui skirtoje, erdvėje, esančioje antrajame aukšte, buvo įrengta svetainei, virtuvei ir valgomajam skirta viena didelė, atviro tipo patalpa, neskaidant jos į mažesnes zonas, paliekant judėjimo laisvę ir šviesos sklidimą per didelius langus visame aukšte, todėl čia labai jauku ir ryte geriant kavą, ir mėgaujantis vakariniais senamiesčio vaizdais leidžiantis saulei. Iš svetainės ir iš virtuvės suplanuoti išėjimai į tris, skirtinguose aukščiuose esančias terasas, kurios išpildo visus didžiausius šeimos įgeidžius – vienoje įrengtas šildomas vandens procedūrų kubilas, kitame – pasisėdėjimo zona su vandens kriokliu ir kepsnine, viršutinė skirta apžvalgai, relaksacijai.



Viršutinis kotedžo aukštas, antresolė yra skirta darbui, poilsiui, svečiams, bibliotekai. Joje taip pat tilpo didelė sieninė spinta nesezoniniams drabužiams ir daiktams, lagaminams.



Interjero dizainerė šio interjero išskirtinumu laiko subtilią prabangą. Interjere modernus dizainas yra derinamas su išskirtinėmis interjero detalėmis – beveik visi korpusiniai baldai buvo sukurti specialiai šių namų interjerui, su kiekvienai erdvei būdingomis detalėmis (išplonintos baldų ir stalviršio briaunos svetainėje, individualaus dizaino fasadai vonios balduose ir pan)., sukurtas durų ir turėklų dizainas. Pagrindinė šį interjerą apjungianti detalė ir ypatybė – įstrižos grafiškos linijos, kurios, prasidėjusios nuo prieškambario turėklų, veidrodžių graviravimo ir plytelių išklijavimo krypties, tęsiasi į viršų šviestuvų šviesos kontūruose, laiptų turėklų rašte, durų fasaduose, kuriuose išfrezuotos siauros įkypos linijos ir netgi pro stoglangius krentančių saulės spindulių kryptimi. Visi šie elementai sukuria vientisumo įspūdį, interjero idėjos tęstinumą.


Fotografijų autorius: Leonas Garbačauskas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis