Tikriausiai nustebsite, bet cukrus praverčia ir darže, ir sode

Taigi nustebote ar nenustebote, cukrus iš tiesų labai naudingas darže. Parinkome 8 patarimus, kaip jį naudoti.

1. Cukrus puikiai nuvalo rankas

Po darbų sode nebūtina plautis rankas cheminėmis medžiagomis. Jūs galite kuo puikiausiai nusišveisti rankas cukrumi – sušlapinkite rankas, įtrinkite cukrumi ir nusiplaukite šiltu vandeniu. Beje, su cukrumi galima pasidaryti ir veido šveitiklį – įberkite jo į turimą veido prausiklį, štai jums ir nekenksmingas šveitiklis.


2. Ilgiau išlaikysite pamerktas gėles

Jei įbersite į vazą cukraus, nuskintos gėlės ilgiau jus džiugins. Įmaišykite į vandenį vazoje 1 šaukštą cukraus. Tiesa, saldžiame vandenyje palankesnės sąlygos daugintis bakterijoms, dėl to gali pasklisti nemalonus kvapas, prasidėti puvimas. Tad jei beriate cukraus, įpilkite ir 1 šaukštą acto į vazą.


3. Spąstai kenkėjams

Vaisinės muselės ir musės pridaro nemalonumų namuose. Kovai su jomis išbandykite spąstus su cukrumi. Ant nedidelio kaitrumo viryklės puode pakaitinkite 2 šaukštus vandens su 1/4 stiklinės cukraus ir 1/4 medaus. Kaitinkite, kol ištirps cukrus. Sumirkykite šiuo mišiniu rudojo popieriaus juosteles ir pakabinkite (po apačia padėkite lėkštelę, kol nuvarvės).


4. Atsikratysite nematodų

Jei be jokios priežasties ėmė vysti augalai jūsų sode, pažiūrėkite, ar jų šaknų nenaikina nematodai. Cukrus skatina daugintis gerąsias bakterijas ir naudingus mikroorganizmus, kurie sukurs nepalankią nematodams aplinką. 20 kvadratinių metrų reikia maždaug dviejų kilogramų cukraus.


5. Išvalysite žolės dėmes

Po darbo sode drabužiai dėmėti nuo žolės? Žolės dėmes nėra lengva išvalyti, bet įmanoma, jei turite vandens ir cukraus. Įberkite į dubenį pusę stiklinės cukraus, įpilkite šilto vandens tiek, kad užmaišytumėte košelę. Užtepkite košelės ant dėmių, palaikykite mažiausiai pusvalandį, o paskui išplaukite.


6. Išnaikinsite skruzdėles

Sumaišykite pusę stiklinės cukraus su 1,5 šaukšto boro rūgšties, įpilkite stiklinę šilto vandens. Pamirkykite į šį mišinį vatos rutuliukų it išdėliokite juos ten, kur lankosi skruzdėlės – jų greitai neliks.


7. Pavaišinsite plaštakes ir bites

Plaštakėms ir bitėms patiks saldus vanduo, pastatykite mažų indelių po augalais.


8. Patręšite augalus

Proporcijos tokios: 1 šaukštas acto ir 1 šaukštas cukraus su 30 ml vandens (arba visko atitinkamai daugiau). Palaistykite šiomis skystomis trąšomis augalus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis