100 kv.m būstas Vilniuje: lengvumo jausmu užpildyta prabanga

Šis 100 kv.m amerikietiško stiliaus kryptimi įrengtas būstas Vilniuje priklauso trijų asmenų šeimai. Interjero dizainerė Vaida Jurkšaitienė dalijasi, kad sunkiausia kuriant šį interjerą buvo prisitaikyti prie jau esamų vidaus erdvių sprendimų ir iš esmės pakeisti interjerą bei viską sujungti į vientisą, harmoningą visumą.

Dizainerė V. Jurkšaitienė pasakoja, kad svarbiausia užduotis kuriant šį interjerą buvo įsigilinti į užsakovų norus, perprasti ju gyvenimo viziją ir bendradarbiaujant sukurti namus, kurie tą viziją atspindėtų. Svarbiausi aspektai šiame būste: funkcionalumas derantis su estetika bei maksimaliai išlaikytas erdvumo ir lengvumo pojūtis. Dizainerė turėjo tinkamai parinkti tarpusavyje derančias apdailos medžiagas, spalvas ir raštus, sukuriančius harmoniją ir vientisumą erdvėje, taip pat erdvę papuošti, bet neperkrauti nereikalingais daiktais.



Didelis dėmesys bendrose erdvėse buvo skiriamas spalvoms, faktūroms, jaukumui, apšvietimui ir funkcinėms zonoms. Namus stengtasi sukurti maksimaliai malonius, patogius ir jaukius. Interjero spalvų vyraujanti gama: ramaus tonažo žemės atspalviai subtiliai paryškinti chromuoto metalo ir aukso spalvų aksesuarais, erdvėms suteikiančiais prabangos. Interjere nevengiama skoningo kontrasto: šviesių ir tamsių spalvų derinimo. Elegancijos pojūti erdvėje paryškina šviestuvai, blizgių paviršių baldai, veidrodžiai. Žavesio erdvei suteikia aukšti balti plintusai, akcentinis baldų apšvietimas.



Miegamajame buvo stengtasi sukurti ramią ir jaukią atmosferą skirtą poilsiui, šiam įspūdžiui sukurti pasirinktos subtilios spalvos, ramūs ir neutralūs tarpusavyje derantys atspalviai. Kambario svarbiausias akcentas: Mindaugo Vaitkevičiaus specialiai šiam interjerui sukurtas meno kūrinys. Prie prabangaus dizaino lovos priderinti pakabinami gracingi akcentiniai šviestuvai. Kambaryje suprojektuota funkcionali garderobinė ir kosmetinis stalelis moteriškiems ritualams. Langams pridengti pasirinktos neriniuotos lengvo audinio dieninės užuolaidos su sunkaus ir standaus audinio naktinėmis užuolaidomis.




Vonios zoną buvo stengtasi sukurti maksimaliai patogią ir funkcionalią. Parinktos marmuro plytelės, kurių pagalba išryškėja tamsios medienos vonios baldas su dizainerės pritaikytomis išraiškingo dizaino rankenėlėmis ir klasikinio stiliaus sidabru folijuotomis kojelėmis, kurios baldui suteikia gracijos ir elegancijos. Iliuzijos principu ant dušines esantis veidrodis erdvę vizualiai padaro didesnę nei ji yra iš tiesų. Nišoje, virš unitazo bakelio, dizainerė suprojektavo spintelę skirtą buitinėms priemonėms sudėti.



Kuriant svetainės zonos interjerą, siekta sukurti jaukumo ir geros nuotaikos jausmą. Pasirenkant tarpusavyje derančias šilto ir šviesaus kolorito spalvas, šioje erdvėje išlaikomas vizualus lengvumas, kuriama nuotaikinga atmosfera. Čia pritaikytas lengvas, erdvės neapsunkinantis baldų dizainas. Didelis dėmesys šioje zonoje buvo skirtas netik bendram, bet ir akcentiniam baldu apšvietimui.



Rekonstruojant namus, laiptinė tapo nemenku iššūkiu. Reikėjo griauti senuosius laiptus ir iš naujo suprojektuoti maksimaliai patogius ir lengvai atrodančius. Didelis dėmesys buvo skiriamas laiptų spalvai ir apšvietimui. Laiptinės aikštelės lubų aukštis buvo dėkingas išskirtinio dizaino masyvių, bet kartu elegantiškų šviestuvų kompozicijai, kurie tapo erdvės pagrindiniu akcentu.



Fotografijos: Laimonas Čiunys

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis