46 kv.m butas Vilniuje: tegyvuoja moderni klasika

Dviejų kambarių butas Vilniaus centre, įrengtas modernios klasikos stiliumi pasižymi Art Deco elementais. Dizainerei Vėjūnai Kasinskienei („Rivjera Living“) pavyko sukurti elegantišką būstą.

Tam buvo pasitelkti veidrodžiai, stiklas, chromas, baltai juodi marmuriniai bei granito paviršiai, subtiliai lenktas linijas derinant su tiesiomis bei tvido, aksomo audiniais, moldingais dekoruotomis sienomis, panaudotos net 14 cm klasikinės baltos grindjuostės. Tai padėjo sukurti dominuojantį achromatinių spalvų kontrastą, kurį sušildo klasikinis eglutės rašto ąžuolinis parketas.


Šis interjeras buvo kuriamas jaunai šio buto šeimininkei, kuri yra šiuolaikiška ir labai dinamiška miesto asmenybė. Siekta, kad šis būstas būtų stilingas, išraiškingas, šiek tiek „glamūriškas“ ir elegantiškas.


„Kadangi jau ne pirmą kartą susiduriu su tokių erdvių kūrimu, tai, kaip ir įprasta mažam būstui, taip ir šiame 46 kv.m bute siekta kuo kompaktiškiau bei funkcionaliau suprojektuoti visą erdvę, kad ji būtų ne tik graži, dekoratyvi, išraiškinga, tačiau ir maksimaliai funkcionali“, - dalijasi dizainerė.


Atlikti pakeitimai ir miegamojo zonos išplanavime. Taupant plotą ir siekiant išlaikyti erdvės vientisumą buvo panaudotos stumdomos durys, kurios atkartojo sienas dekoruojančių moldingų fragmentą.



Visame interjere buvo panaudotos natūralios ir kokybiškos medžiagos. Tik įžengus į butą, į akis krenta impozantiškas garsaus pasaulinio modelio Kate Moss juodai baltas fotoportretas. Žengiant toliau išvystame išraiškingus industriniu formų, chromo atspalvio šviestuvus, kabančius virš įspūdingo stiklinio stalo, kurį puošia išraiškinga, masyvi sukryžiuotų chromo luitų koja. Čia pat negali išlikti abejingas teatrališkiems chromo šviestuvams, kurie simetriškai įrėmina lakonišką, tiesių formų, juodai balto eglutės rašto tvido sofą.


Išraiškingas moterų fotoportretas pasufleruoja, kad šiuose namuose svarbią vietą užima mada. Verta atkreipti dėmesį į lakoniškus, matinius, švelniai pilkos spalvos virtuvės fasadus, kurie puikiai dera su filinginėmis formomis dekoruotomis baltomis durelėmis bei blizgiu juodai baltos spalvos granito stalviršiu.


Žengiant toliau į miegamojo zoną, akį patraukia formų sodrumas, blizgesys ir tvyranti prabanga. Įspūdingais raštais dekoruota veidrodinė spinta tiesiog gniaužia kvapą, švelniai melsvos spalvos sienos puikiai suskamba su baltais sienų moldingais, masyviais išraiškingų formų veidrodžiais virš lovos ir kitais elegantiškais akcentais.


„Man svarbiausia, kad sukurtas interjeras džiugintų namų šeimininkus ir norėtųsi ten sugrįžti. Kurdama interjerus visada renkuosi tik kokybiškas medžiagas, atsižvelgiu į naujausias mados tendencijas, tačiau niekada nesirenku vienadienių, trumpalaikių sprendimų, kadangi noriu, kad mano sukurtas interjeras turėtų išliekamąją vertę bei prabėgus 10 metų būtų toks pat aktualus ir kokybiškas“, - teigia V. Kasinskienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis