Kaip išsirinkti tinkamą sofą: atsigulkite, pasėdėkite ir pačiupinėkite

Nepasėdėjus ant sofos neįmanoma suprasti, ar ji patogi ir tinkama, bet be šio kriterijaus reikėtų įvertinti ir kitus, kad naujasis pirkinys virstų patogiu, funkcionaliu ir estetišku baldu, kuriuo galėtumėte džiaugtis po sunkios darbo dienos.

Pirmiausiai įvertinkite sofos audinį – palieskite jį, pajuskite oda, pavyzdžiui, rankų. Parduotuvėje išsirinkus sofą, ji gali patikti, bet atsigabenus ją namo gali paaiškėti, kad jos audinys per šiurkštus ir erzina odą. Todėl jau parduotuvėje reikėtų įvertinti sofos audinį ir jo poveikį odai. Galbūt pajusite, kad minkšta odinė sofa vis dėlto yra šaltoka, o aksominė nemaloniai trina nuogas kojas.

Patikrinus audinį reikėtų išbandyti, ar sofa patogi sėdėti įvairiomis pozomis. Parduotuvės darbuotojai neturėtų pykti, jei jūs pabandysite atsisėti giliau ir patikrinsite, ar patogu sėdėti tokia poza, kaip esate labiausiai įpratę. Galbūt paaiškės, kad sėdimosios dalies gylis nėra labai patogus. Ant sofos sėskitės taip, kad kojos būtų sulenktos 90 laipsnių kampu, ir taip, kad jos būtų ištiestos ir nesiektų grindų.

Shutterstock

Žinoma, parduotuvėje visi nori atrodyti labai mandagūs ir išauklėti, bet renkantis sofą reikėtų pamiršti drovumą ir nuodugniai išbandyti baldą – patikrinkite, ar jis jums bus patogus, kad suprastumėte, ar jis jums tinka. Nebijokite atsistoję vėl atsisėsti, kad įsitikintumėte, ar sofa tikrai minkšta, ir ar jums tinka jos aukštis.

Shutterstock

Labai svarbus sofos elementas yra ranktūriai – jie turi būti labai patogūs, bet ne mažiau svarbus ir jų estetinis vaizdas. Ranktūrių būna įvairaus aukštumo, platumo, patogumo, jie būna pagaminti iš įvairių medžiagų. Jei jums ranktūriai nebūtini, rinkitės tokią sofą, kurios galai atviri, o jei norėsite ant ranktūrio pasidėti puodelį ar lėkštę, rinkitės tokius, kurių paviršius lygus ir stabilus.

Shutterstock

Taip pat būtina išbandyti sofos atkaltę. Atsiremkite patogiai, atsigulkite, atsisėskite ir visaip kitaip išmėginkite, ar jums bus patogu. Galbūt jums tiks sofa su nuimamomis atkaltės pagalvėlėmis, kurias galima pasidėti pagal poreikį ten, kur norisi, arba apskritai nuimti, jei reikia gilesnės sėdėjimo zonos. Rekomenduojame ieškoti sofos su nuimamu audiniu, kurį galima skalbti skalbimo mašinoje, o ne tokios, kurią galima išvalyti tik rankomis, nes audinys nenusiima. Jei sofa su nuimamu užvalkalu, prieš ją įsigydami būtinai patikrinkite, ar jį patogu nuimti ir vėl užvilkti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis