Išskirtinis 91 kv.m butas Kaune

Šis 91 kv.m būstas yra įsikūręs išskirtine architektūra pasižyminčiame gyvenamųjų namų komplekse, esančiame Žemųjų Šančių mikrorajone, Kaune. Buto interjere unikaliai pratęsiamas istorinio pastato eksterjero stilius. Jame derinama istorija alsuojanti klasika bei šiuolaikiško žmogaus poreikius atitinkantis modernus stilius.

Kuriant interjerą, jo dizaino sprendimus dažnai padiktuoja namą supanti aplinka, jo architektūra. Pastatas, kuriame yra įsikūręs šis trijų kambarių butas, yra unikali buvusių kareivinių komplekso dalis. Kareivinės neseniai buvo visiškai renovuotos ir jų vietoje buvo įrengtas išskirtinis gyvenamasis rajonas. Pastato grožis slypi raudonose plytose, kurios tapo pagrindiniu buto interjero akcentu, perkeliančiu pastato eksterjerą į namų vidų.


Šis erdvus butas pasižymi išskirtiniu ir patogiu išplanavimu. Jis yra įrengtas per du aukštus. Pirmame buto aukšte įrengtas nedidelis, stilingas prieškambaris, skirtas nusiauti, palikti raktus, paltus bei krepšius. Iš jo yra patenkama į atviro išplanavimo bendrąją erdvę, kurioje yra sujungtos virtuvės, valgomojo ir svetainės zonos. Pirmame aukšte taip pat yra įrengtas nedidelis vonios kambarys su tualetu bei dušu.



Bendrosios erdvės išskirtiniai elementai: aukštos lubos bei akcentinė raudonų plytų siena. Dėl įspūdingo patalpos aukščio, erdvėje panaudota nemažai apšvietimo sprendimų: nišinis apšvietimas skirtas atmosferiškumo kūrimui, pakabinami šviestuvai apšviečiantys atskiras zonas, funkcinis apšvietimas virtuvėje, darbo saugumui užtikrinti, ir t.t.. Buto apdailoje vyrauja natūralios medžiagos: Merbau medienos parketas, natūralios medienos laiptai, medinės palangės. Parinktas apdailos koloritas papildo ir padeda išryškinti svarbiausią, daugiausiai charakterio interjerui suteikiančią detalę – plytinę sieną.


Antrame buto aukšte yra įrengtas miegamasis bei erdvus vonios kambarys su WC ir bidė. Miegamajame yra tęsiama klasikos susiliejimo su modernumu tema: funkcionalumas derinimas su klasikiniais elementais. Didelė dalis baldų bute buvo gaminti pagal užsakymą. Be plytinės sienos, šioje erdvėje yra kita išskirtinė architektūrinė detalė – nuožulni šoninė siena su stoglangiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis