Gudrybės, dėl kurių terasa, lauko baldai ir pavėsinė bus patvarūs bei ilgiau išliks dekoratyvūs

Lauko terasa, veranda ar pavėsinė suteikia galimybę praleisti kuo daugiau laiko lauke, čia ilsėtis ir pramogauti, nes saugo mus nuo lietaus, vėjo, saulėkaitos. Tačiau prastos oro sąlygos gali pakenkti medienai – tad ir ją reikia pasaugoti!

Mediena – viena tinkamiausių medžiagų: natūrali išraiškinga faktūra ir prigimtinis šios medžiagos grožis visada dera su kraštovaizdžiu ir susieja namo interjerą su aplinka. Kad terasa, pavėsinė ar lauko baldai būtų patvarūs ir ilgiau išliktų dekoratyvūs, mediena turėtų būti padengiama terasų aliejumi. Šis saugo ją nuo ultravioletinių spindulių, stabdo drėgmės skverbimąsi, suteikia patrauklią spalvą, derančią prie eksterjero stiliaus, ir palengvina priežiūrą. Kaip teigia TIKKURILA dažų ekspertas Audrius Dryžas, tirpiklio pagrindu pagaminti aliejai yra šiek tiek skvarbesni, tad rekomenduojama naudoti mažai juos sugeriančiai medienai, tokiai kaip maumedis. Verta pabrėžti, kad šiuolaikiniai aliejai vandens pagrindu savo privalumais nenusileidžia, o dažnai ir pralenkia produktus tirpiklio pagrindu: jie yra ne tokio stipraus kvapo, greičiau džiūsta, o mediena ilgiau tarnauja – pavyzdžiui, naujasis terasų aliejus TIKKURILA „Valtti Plus Terassiöljy“ saugo ją 1–3 metus.

TIKKURILA

Profesionalo patarimas
TIKKURILA dažų ekspertas Audrius Dryžas pateikia paprastą rekomendaciją: jis siūlo lauke naudoti vienokia ar kitokia spalva spalvintus aliejus. Bespalviai aliejai nesaugo arba saugo tik menkai nuo žalingiausio ultravioletinių spindulių poveikio, ir mediena greitai praras savo estetinį vaizdą.

TIKKURILA

Taip sutaupysite laiko ir pinigų!

Naudojant TIKKURILA terasų aliejus „Valtti Kaluste“, „Valtti Puuöljy“, „Valtti Puuöljy Akva“, „Valtti Plus Terassiöljy“ papildomai gruntuoti lentų impregnantu ar specialiu gruntu nereikia. Šį žingsnį galite praleisti, nes aliejuose yra pakankamai fungicidų, kurie stabdo mikroorganizmų augimą.

TIKKURILA

Beje, naudojant bet kurį aliejų TIKKURILA VALTTI nereikia grunto. Kad padengtume aliejumi medieną, profesionalių įgūdžių neprireikia – galime tai padaryti patys.

ANZA medienos aliejavimo teptuko „Elite“ sintetiniai šereliai yra aukščiausios kokybės ir pritaikyti naudoti medienos apsaugos priemones vandens ir tirpiklio pagrindu. Smailėjantis teptuko galas leidžia greitai ir tiksliai pasiekti terasos lentų tarpus.

TIKKURILA

NAUJIENA! ANZA terasų aliejavimo kempinė itin patogi tepant spalvintus aliejus, kai norite išvengti nepageidaujamų, „užeinančių“ vienas ant kito sluoksnių. Platus padas apima dvi lentas vienu kartu, rezultatas pasiekiamas greičiau nei lyginant aliejų teptuku, jis geresnis nei naudojant volelį. Kempinė dengia medienos paviršių plonu ir tolygiu sluoksniu, lengvai nuvalo aliejaus perteklių.

Užsakymo nr.: PT_74604488

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis