185 kv.m namas Vilniuje: gamtos grožio įkvėpta erdvė

185 kv.m namas yra įsikūręs nuostabaus grožio vietoje – Pavilnių regioniniame parke. Būsto, kurį sudaro net 15 skirtingų erdvių, savininkai yra jauna šeima, kuri pageidavo namų su daug konkuruojančių sprendimų. Šį norą jiems padėjo įgyvendinti interjero dizaino studija „Dizaino virtuvė“.

„Namas yra nuostabios gamtos apsuptyje, pro visus kambarių vitrininius langus atsiveria nepaprastas vaizdas, kuris tarsi primena, jog mes galime svajoti“, – pasakoja interjero bendraautorė Gabija Pažarskytė. – „Projektuojant šį interjerą reikėjo tik apsidairyti aplink ir visos idėjos tarsi išniro iš pačios gamtos ir aplinkos. Čia tikrai gausu grafinių, tekstūrinių ir struktūrinių idėjų. Kiekvienas žingsnis pateisina savo tikslą, nes įkvėpimo buvo semtasi iš pačios gamtos, kurios apsuptyje stovi namas. Namas pilnas netikėtumų ir idėjų įvairovės, tačiau funkcionalumas ir praktiškumas čia yra svarbiausi. Tad sujungus visus šiuos momentus, mes gavome namo interjerą, kuris kuria bendrą būsto harmoniją ir vientisumą.“

Namą sudaro keturi aukštai, kurie yra sujungti betoniniais laiptais. Įsispraudęs į šlaitą rūsys – namo dalis, kuri buvo paversta laisvalaikio erdve. Ją sudaro: pirtis, poilsio bei namų kino teatro zonos.

Dizainerė G. Pažarskytė pasakoja, kad kuriant namo interjerą, didžiausias ir įdomiausias iššūkis buvo pirties integravimas į bendrą namo kompoziciją. Kuriant šią zoną, iškarto buvo atsisakyta klasikinio pirties dizaino idėjos, vietoje jo buvo kuriama moderni, šiuolaikiška pirties erdvė, kuri natūraliai dera su bendra interjero tematika.

Pirmas aukštas – atviro išplanavimo erdvė, kurią sudaro: virtuvė su sala, valgomasis su dideliu apvaliu stalu bei svetainė, kurioje yra įrengta vieta skaitymui. Taip pat šioje zonoje yra įrengtos ilgos, atviros palangės ant kurių galima prisėsti su knyga rankose arba tiesiog grožėtis vaizdu atsiverenčiu pro langą. Monochromatinė spalvų paletė, natūralios medienos detalės bei apšvietimas šioje erdvėje kuria ypatingą ramybės jausmą.

Antrame namo aukšte yra įrengti miegamieji, o trečiame – vaikams skirta žaidimų erdvė. Antras aukštas – šviesi ir nereikalingomis detalėmis neapkrauta vieta, kurioje yra trys miegamieji su vonios kambariais. Vaikų kambaryje buvo išnaudotas įspūdingas kambario aukštis, iš čia laiptais galima patekti į trečiame aukšte esančią žaidimams skirtą antresolę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis