Šiuolaikiškas, industrinio stiliaus 40 kv.m. butas-studija ant Kuršių marių kranto

Šis butas - studija – modernūs ir šiuolaikiški namai, kurių išskirtinė vieta atitinka šiuolaikišką, stilingą žmogų. Buto savininkė teigia, kad butas yra skirtas žmogui, kuris norėtų atsisakyti visų ribų ir spaudžiančių sienų, kurios ir taip egzistuoja mūsų kasdieniniame gyvenime.

Nedidelis 40 kv.m. butas yra įsikūręs išskirtinėje vietoje – name esančiame ant Kuršių marių kranto. Išskirtinis šios vietos grožis atsiveria pro didžiulius buto langus. Gamtos kuriamas laisvės, atvirumo ir harmonijos jausmas yra perkeliamas į namų erdvę, pasirinkus atvirą erdvės išplanavimą. Butas savo išplanavimu ir stilistika primena loftą. Savininkė pasakoja, kad perprojektavus kelias sienas, buvo visiškai pertvarkyta erdvė ir sukurta pagrindinė atvira, nevaržanti studijos tipo erdvė. Lofto elementai atsispindi visuose interjero fragmentuose ir detalėse – atviros lentynos, stelažai, skirtingos faktūros bei paviršiai.


Buto interjeras išsiskiria savo modernia, industrine lofto stilistika. Jame buvo panaudotos išskirtinės apdailos medžiagos, kurios sustiprina kuriamą lofto įspūdį: sąmoningai palikti atviro plytų mūro ir betono sienų elementai, taip pat papildomai atsirado atviri metaliniai balkiai, kurie erdvei suteikia industrinio stiliaus šarmo. Apdailai buvo natūralios, prabangios ir kokybiškos medžiagos: rankų darbo šukuotos natūralaus sendinto ąžuolo parketlentės, Indiškas sendintas marmuras, akmuo, grūdintas stiklas ir kt.



Įrengiant butą svarbu buvo ne tik sukurti interjerą, kuris atspindėtų šiuolaikiškas mados tendencijas, bet taip pat būtų funkcionalus ir patogus gyventi. Buto savininkė teigia, kad visi daiktai bei buitinė technika buvo parenkami atsižvelgiant į jų aukštą kokybę bei ilgaamžiškumą.


Jaukumo į šią industrinio stiliaus erdvę buvo įnešta šviesos pagalba: natūralia šviesa patenkančia per didelius langus bei dirbtine šviesa sklindančia iš zoninio apšvietimo, papildyto dekoratyviniu LED apšvietimu. Bute juntamas vientisumo jausmas. Parinkta medžiagų įvairovė – stiklas, metalas, betonas, medis yra neutralių žemiškų spalvų, kurios moderniam interjerui suteikia ramybės jausmo.


Buto savininkės manymu, tokia maksimaliai atvira erdvė labiausiai tinka jauniems žmonėms, mėgstantiems laisvę, nepriklausomybę, gamtą, vandens pramogas, judesį arba atvirkščiai – ramybę.


Šį ir kitus butus galite apžiūrėti nemokamų skelbimų puslapyje Alio.lt ČIA


Fotografijų autorė: Svetlana Belonenko.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis