Architektas pataria: kaip perplanuoti 50 kv.m erdvę

Neretai turint standartinę erdvę priimami lengviausi sprendimai. Tačiau į pagalbą pasitelkus profesionalus ir praktiškus sprendimus, ir 50 kv.m namuose galima gyventi jaukiai ir patogiai. Šįkart į pagalbą ateina architektas Tautvydas Pasvenskas, atstovaujantis architektūros studiją „Baltican Ltd“.

Iš skaitytojos Rasos sulaukėme tokios užklausos: „Dviejų kambarių bute gyvename dviese su mokyklinio amžiaus sūnumi. Jis domisi krepšiniu, tad kamuolių namuose netrūksta. Abu mėgstame važinėtis dviračiais, o sandėliuoti jų neturime kur. Taip pat norime maksimaliai išnaudoti visas erdves, kad kiekvienas turėtumėme bent kažkiek savo asmeninės erdvės, būtų patogu ir jauku. Kaip pasiūlytumėte perplanuoti būstą?“

Skaitytojos buto planas:


Tautvydas Pasvenskas, atstovaujantis architektūros studiją „Baltican Ltd“, šį butą siūlo perplanuoti taip:


„Tokioje erdvėje siūlome įgyvendinti esminius pokyčius: perkelti virtuvę į svetainę. Pasitelkus šį sprendimą, butas taps nebe dviejų, o trijų kambarių būstu. Tai jau savaime išspręs ne vieną problemą. Visų pirma – vaikas nuo šiol turės asmeninę erdvę, kurioje galės ne tik kurti tokią aplinką, kokios nori, bet ir laikyti visus asmeninius daiktus, pavyzdžiui, kamuolius.

Virtuvės darbo stalą siūlome įsirengti prie tos pačios pertvaros, kad būtų paprasčiau prijungti inžinerines sistemas (vandentiekis, buitinės nuotekos, vėdinimas, galbūt – ir dujos). Siekiant išplėsti namus, svetainė galėtų būti atveriama ir vizualiai sujungiama su koridoriumi. Nors koridoriaus ir svetainės patalpos skirtingų funkcijų, tačiau jų sujungimas vizualiai papildo viena kitą, nebelieka „suspaustos“ erdvės įspūdžio.

Kita skaitytojos iškelta problema – dviračių laikymas. Tam verta perplanuoti vonios zoną (sujungti ją su tualeto patalpa). O sandėliuke šalia miegamojo rekomenduojame įrengti skalbyklą ir namų apyvokos daiktų sandėliavimo erdvę (šluotos siurblys, valymo priemonės).“

Su išsamesniu buto sprendimu galite susipažinti peržvelgdami vizualizacijas. Jose vyraujančios spalvos ir formos pateiktos pagal naujausias dizaino tendencijas:

Daugiau profesionalų patarimų: www.baltican.lt/lt/

Užsakymo nr.: PT_73805986

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis