Reikės:
200 gr. riebios šoninės (kur lašinių daug daugiau nei mėsos);
3 svogūnai;
druskos.
Šoninė turi būti kuo riebesnė, kad pritirptų riebalų.
Žinoma, galima pridėti ir kiaulės taukų, jei tokių turite. Šoninę supjaustom, ir kepam keptuvėje ~10 min, kol gerai apskrus ir pritirps daug riebalų. Kol kepa lašiniai, supjaustome svogūnus žiedais.
Svogūnus sudedame į tą pačią keptuvę su lašiniais, užbarstome druskos ir kepame ant vidutinės uginies, kol svogūnai karamelizuosis. Dažnai pamaišome, kad nesudegtų.
Kepame, kol svogūnai iškepa. Tai turėtų užtrukti 15–20 min. Valgome su juoda duona.
Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt