7 vietos namuose, kurias valyti reikia kasdien

Be jokios abejonės, dauguma skaitytojų tik ką sunkiai atsiduso piktindamiesi, kad prie jų ir taip ilgo darbų sąrašo prisidės dar keli punktai. Vis dėlto į šiuos patarimus derėtų atkreipti dėmesį, nes tai ilgalaikėje perspektyvoje turės ganėtinai didelės reikšmės jūsų namams.

Rankšluosčiai

Nors jie iš pirmo žvilgsnio galbūt ir atrodo ganėtinai švarūs, tyrimai rodo, kad virtuviniai rankšluosčiai – tai nešvariausi objektai virtuvėje. Panaši situacija ir dėl rankšluosčių vonioje.

Rankšluosčiai, kuriais šluostomės rankas, išsitepa greičiau nei kiti, nes juos naudojame dažniau nei kartą per dieną. Taigi juos būtina keisti kas porą dienų, o dar geriau tai daryti kiekvieną dieną, ypač jei jūsų šeima didelė.

Virtuvės paviršiai

Pagalvojus apie daiktus, kuriuos dedame ant virtuvės paviršių, tampa aišku, kad šie paviršiai tikrai išsitepa, jau nekalbant apie ant šių paviršių neapdairiai ne patiems simpatiškiausiems padarams paliekamus trupinius ir kitokius maisto likučius. Taigi patartina šiuos paviršius valyti ir dezinfekuoti kiekvieną dieną. Tiesa, derėtų vengti tos pačios pašluostės naudojimo visur. Nėra gerai, jei naudojate vieną pašluostę skirtingiems paviršiams valytis, nes didėja tikimybė perkelti bakterijas iš vienos vietos į kitą.

Dušo sienelės

Paprasčiausias būdas užkirsti kelią kalkių sankaupoms ant dušo sienelių – reguliari jų priežiūra. Tai rekomenduojama po kiekvieno prausimosi valytuvu su guminiu antgaliu pašalinti drėgmę – taip apsaugosite dušo sieneles nuo kalkių dėmių atsiradimo.

Plautuvės

Galbūt manote, kad po to, kai nusiplaunate rankas ar išplaunate indus, plautuvė lieka tokia pat švari kaip ir prieš tai. Vis dėlto tenka pripažinti, kad ant plautuvės paviršiaus lieka purvo ir bakterijų. Jei esate rimtai nusiteikę pasirūpinti švara, turėtumėte pašalinti matomus nešvarumus kempine, tada pripildyti plautuvę šiltu vandeniu ir įpilti šaukštą baliklio, o po penkių minučių derėtų plautuvę nuskalauti švariu vandeniu ir leisti jai išdžiūti.

Nešvarūs indai

Nakčiai palikti maisto likučiai ir trupiniai pritrauks nepageidaujamų padarų, o indų plovimas kitą dieną neabejotinai taps kur kas sunkiau įveikiama užduotimi. Taigi patartina nieko nelaukus išplauti panaudotus indus rankomis arba sudėti juos į indaplovę, kuri tai padarys už jus.

Elektrinė kavavirė

Daugelis dieną pradeda nuo gardžios rytinės kavos puodelio. Kadangi kavavirė yra tarsi šilta lova bakterijoms ir pelėsiams daugintis, ją būtina plauti kasdien. Geriausia nuimamas kavavirės dalis plauti po kiekvieno naudojimo. Jas galima valyti plautuvėje, šiltu vandeniu su muilu, tačiau paprastai šios kavavirės dalys pritaikytos plauti indaplovėje. Nepamirškite pavalyti kavavirės išorę ir įšylančią dalį, nes kavos likučiai gali prisvilti.

Grindys

Pripažinkite, kad jums gaminant vakarienę ant grindų neišvengiamai nukrinta šis bei tas. Džiugu, kad visa tai nesunkiai pašalinsite po vakarienės susitvarkę su indais – juk nenorite, kad likučius nuo grindų rinktų nepageidaujami mažieji svečiai?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis