Ruošiamės Velykoms: kitokie – rankų darbo „margučiai“

Jei nemėgstate dažyti margučių, spalvingų „kiaušinių“ galite prasimanyti ir kitais būdais. Galbūt kaip tik Velykos bus tas metas, kai pradėsite eksperimentuoti.

Kiaušiniai iš plaušų


Spalvoti plaušai, kurių galima įsigyti prekybos centruose, labai praverčia šventinėms kompozicijoms kurti. Plaušais ne tik pridengėme į taures sudėtų želmenų šaknis, iš jų paklojome minkštą patalą margučiams, bet ir padarėme „kiaušinių“, kuriais papuošėme išsprogusias beržų šakeles. Kad iš plaušų pavyktų suformuoti „kiaušinius“, sukant juos reikia vis papurkšti plaukų laku – taip išsaugos suteikiamą formą.


MANO NAMAI


Vietoj stručio kiaušinio


Gal stručio kiaušinis ir įspūdingas savo dydžiu, bet labai jau brangus. Kai namuose prireikė didelių kiaušinių erdvei šalia laiptų papuošti, mes jų... pasigaminome. Iš guminių antpirščių pripūtėme nedidelių balionų. Į kibirėlį nuo majonezo įpylėme PVA klijų, atskiedėme juos vandeniu, įbėrėme šiek tiek miltų. Tokiame mišinyje mirkėme įvairių spalvų siūlus, po to jais apvyniojome balionus. Kai siūlai išdžiuvo, balionus susprogdinome, pincetu ištraukėme jų liekanas. Tokie stilizuoti kiaušiniai atrodo linksmai, o svarbiausia, nėra pavojaus juos sudaužyti.


MANO NAMAI


Idėjos autorės – Eslanda Kareivaitė, Rima Milaševičienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis